Hlavní obsah

Temnému rytířovi zakázali na Ukrajině volit

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V ukrajinských parlamentních volbách nemohl odevzdat svůj hlas muž, který přišel do volební místnosti v kostýmu padoucha Dartha Vadera z legendární filmové série Hvězdné války. Vzhledem k tomu, že nechtěl odhalit svou tvář, volební komise v Kyjevě ho k urně nepustila, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Darth Vadera nepustili k volební urněVideo: Reuters

 
Článek

Temný sithský lord je na Ukrajině známou postavou. Je předním kandidátem Strany internetu, která ho nominovala mimo jiné i na prezidenta země, jeho kandidaturu ale úřady nepřijaly. Dovolily mu pouze, aby se ucházel o křeslo starosty Kyjeva a Oděsy.

BEZ KOMENTÁŘE: Na ukrajinské ministerstvo vtrhl Darth Vader

K volbám dorazil Darth Vader v černém minivanu, za zvuků slavné skladby Imperial March z filmové ságy. Při ověřování totožnosti ve volební místnosti však nastaly komplikace, přestože se prokázal cestovním pasem.

„Znovu mi nedovolili volit. Je to zklamání. Ale fakt, že jsem neodvolil, neznamená, že nové Ukrajinské impérium nebude postaveno,“ prohlásil před přítomnými novináři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám