Hlavní obsah

Dvě studentky zůstávají v kritickém stavu po střelbě v USA

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě dívky zraněné na střední škole Marysville-Pilchuck poblíž amerického Seattlu jsou stále v kritickém stavu, sdělila tamní nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrcení studenti se shromáždili před školouVideo: Reuters

 
Článek

Doktorka Joanne Robertsová z Providence Regional Medical Center řekla, že následujících pár dní bude pro obě pacientky zásadní. Jedná se o čtrnáctileté dívky Shaylee Chucklenaskitovou a Giu Sorianovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé nosí ke škole v Marysvillu květinyVideo: Reuters

Robertsová také přečetla prohlášení od rodiny Sorianových: „Naše rodina je v šoku. Ceníme si toho, že se za ně modlíte a myslíte na ně. Soucítíme s dalšími oběťmi a jejich rodinami. Mezitím nám, prosím, nechte soukromí, dokud se vyrovnáváme s touto tragédií.“

Foto: Jim McGauhey, ČTK/AP

Jaylen Fryberg na archivním snímku

Při páteční střelbě zemřeli dva studenti. Jedním z mrtvých je útočník, který střílel ve školní jídelně na spolužáky. Jaylen Fryberg vešel do jídelny krátce před 10:45 místního času. U jednoho ze stolů vytáhl ruční střelnou zbraň a začal pálit na studenty. Podle některých studentů útočník nebyl typický agresor ani podivín, důvodem střelby mohla být dívka, která ho odmítla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám