Hlavní obsah

První člověk na světě jde do vězení za výrobu zbraní na 3D tiskárně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko

Osmadvacetiletého Jošitoma Imuru poslal v pátek japonský soud na dva roky do vězení za to, že vyrobil na 3D tiskárně dvě funkční střelné zbraně a zároveň zveřejnil postup jejich výroby na internetu. Je tak zřejmě prvním člověkem na světě, který byl za takový čin poslán za mříže, uvedl server listu Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec si vyrobil zbraně na 3D tiskárněVideo: Reuters

 
Článek

Japonec vyrobil zbraně v období od září do prosince 2013. Poté, co policie prohledala jeho dům, byl letos v květnu zadržen. Soudce Koji Inaba označil jeho činy za zlomyslné, protože podněcují i ostatní k výrobě zbraní.

Podle Imurových právníků muž nabízel návody včetně plastové destičky, která brání zbraním vystřelit. Státní zástupce však namítl, že tato pojistka může být snadno odstraněna.

Foto: Kyodo, Reuters

Zabavené zbraně vyrobené na 3D tiskárně

V domě podezřelého v Kawasaki jižně od Tokia policisté v dubnu našli pět plastových pistolí a 3D tiskárnu. U dvou zbraní bylo později ověřeno, že mohou zranit či zabít člověka. Kulky v domě zadrženého objeveny nebyly, uvedla japonská televize NHK.

V počítači muže policie našla návody na výrobu zbraní, které si dotyčný zřejmě stáhl z internetu, dodala televize NHK.

"Vyrobil jsem si zbraně doma na trojrozměrné tiskárně. Nevěděl jsem, že je to nelegální," řekl muž, který údajně pracuje na univerzitě. Podle televize NHK podezřelý často na Twitteru obhajoval vlastnictví a výrobu zbraní. "Omezování držení zbraní je porušením lidských práv," vyjádřil se prý v jednom ze svých internetových příspěvků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám