Hlavní obsah

Slovenský exministr platil za benzín falešnými eury

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Bývalý slovenský ministr obrany Ľubomír Galko platil u pumpy v Rakousku falešnou stoeurovou bankovkou. Skončil na policii, kde musel vše vysvětlit. O případu informoval ve středu server noviny.sk.

Foto: Profimedia.cz

Ľubomír Galko

Článek

Galko se prý vracel z dovolené v Benátkách, kde v malém obchodě platil pětiseteurovou bankovkou. Exministr předpokládá, že falešnou bankovku mu pravděpodobně vydali v tomto obchodě. Na rakouské benzinové pumpě stoeurová bankovka neprošla kontrolou a na místo okamžitě dorazila policie.

Rakouská policie předvedla celou exministrovu rodinu na policejní stanici k výslechu. Sepsání protokolu trvalo téměř hodinu. „Pak nás doprovodili na dálnici a rozloučili se,“ uvedl Galko.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bývalý ministr konstatoval, že se jednalo o velmi zdařilý falsifikát a na první pohled nebylo možné rozeznat, že bankovka není pravá. „Byl to velmi nepříjemný zážitek, protože něco takového se mi stalo poprvé v životě. Pětiseteurovou bankovkou jsem platil asi naposled,“ řekl Galko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám