Hlavní obsah

Pacient s ebolou utekl z karantény a na tržišti sháněl jídlo

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libérie

Pacient nakažený smrtelným virem ebola uprchl v pondělí z nemocnice v liberijské Monrovii a vydal se na místní tržiště pro jídlo. Lékařům se ho nakonec podařilo chytit, násilím naložit do sanitky a odvézt zpět do nemocnice, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři honili uprchlého pacienta s ebolou po tržištiVideo: Reuters

 
Článek

Nakažený muž v červeném triku vyvolal na trhu paniku. Měl na sobě totiž označení, že byl pozitivně testován na ebolu. Na svou misi se vyzbrojil dřevěnou palicí, pomocí níž se snažil doktorům zabránit, aby ho dostali.

„Pacienti trpí hladem. Žádné jídlo, žádná voda. Vláda musí dělat víc,“ popsala situaci jedna z místních obyvatelek. Podle dalšího z místních se jednalo už o pátého nakaženého, který z nemocnice uprchl. Tentokrát se ho zdravotníkům podařilo do zařízení umístit zpět.

Muž je léčen v nemocnici Elwa, která byla minulý měsíc tak přeplněna, že musela pacienty s ebolou odmítat. Představitelé vlády a resortu zdravotnictví se v sobotu nechali slyšet, že v zemi plánují vybudovat dalších pět center pro infikované. Každé by mělo mít kapacitu sto lůžek.

Libérie je jednou ze zemí nejvíce postižených tímto virem. Z celkových 1327 nakažených mu už 700 lidí podlehlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám