Hlavní obsah

Islámští radikálové pozabíjeli v Sýrii 700 členů místního kmene

Bejrút
Aktualizováno

Ozbrojenci Islámského státu pozabíjeli ve východní Sýrii během posledních dvou týdnů 700 příslušníků jednoho z místních kmenů, vesměs civilistů. Sdělila to podle agentur Reuters a AFP exilová Syrská organizace pro lidská práva (OSDH).

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Sýrie. Ilustrační foto

Článek

OSDH z Londýna monitoruje porušování lidských práv na všech stranách tříletého konfliktu v zemi.

Důvěryhodné zdroje organizace sdělily, že zabíjení formou stětí se odehrálo v provincii Dajr az-Zaur. Konflikt mezi islamisty a místním kmenem vzplál poté, co rozrůstající se militantní organizace, která letos obsadila velké části Sýrie a severního Iráku, převzala v červenci kontrolu nad dvěma tamními ropnými poli.

Hlava napadeného kmene vyzvala sousední kmeny ke společnému boji proti Islámskému státu. „Vyzýváme ostatní kmeny, aby stály při nás, protože příště bude řada na nich. Jakmile budou hotovi s námi, zaútočí na další kmeny,” řekl šéf kmene ve videonahrávce na internetu.

Bojovníci Islámského státu minulý týden zaútočili na jednu z posledních základen syrské armády v provincii Rakka na severu Sýrie. Při několika sebevražedných útocích a následných střetech zahynuly nejméně čtyři desítky lidí.

V Sýrii jsou útoky radikálů běžné. Válka trvá již přes tři roky a zemřelo přes 150 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám