Hlavní obsah

Povodně v Česku zaujaly světová média

Velkou pozornost věnují světová média povodním v České republice. BBC měla v osm ráno SELČ dokonce informaci o dění v České republice jako hlavní zprávu. O záplavách informují i australské sdělovací prostředky.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Zvýšená hladina Vltavy v Praze u můstku na Slovanský ostrov, v pozadí Karlův most.

Článek

BBC o povodních v Čechách píše pod titulkem Záplavové vody z českých přehrad se ženou na Prahu. Zmiňuje, že hladiny řek v noci prudce stouply poté, co se úřady rozhodly odpouštět vody z přehrad na jihu země.

Píše i o tom, že Prahu chrání kovové protipovodňové bariéry a zmiňuje i uzavření metra a čističky odpadních vod. Uvádí též sedm obětí. Až po ohrožené Praze zmiňuje Pasov, který se ocitl pod vodu, a problémy v dalších německých městech.

O dění v Čechách informují i v Austrálii, záběry agentury Reuters z Prahy, na nichž je vidět, jak se staví protipovodňové bariéry a dávají pytle s pískem k nízko položeným stavbám, zveřejnil i web Brisbanetimes.com.

O povodních ve střední Evropě informuje pod titulkem Pražská zoo byla evakuovaná, když se vražedné povodně přehnaly přes střední Evropu, i web australské televize ABC. Uvedla, že přemístěno muselo být tisíc zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám