Hlavní obsah

Po skupinovém znásilnění u policie pomoc nenašla, spáchala sebevraždu

Dillí
Aktualizováno

V Indii spáchala ve středu sebevraždu 17letá dívka, která se stala obětí skupinového znásilnění. Podle informací úřadů to učinila poté, co se ji snažil vyšetřující policista přesvědčit, aby nepodávala obvinění proti násilníkům a provdala se za jednoho z nich. Jde v krátké době o druhý případ hromadného znásilnění, který může ještě víc rozjitřit veřejné mínění v Indii poté, co vlnu rozhořčení vyvolalo skupinové znásilnění 23leté ženy.

Foto: Saurabh Das, ČTK/AP

Indičtí demonstranti požadují přísné potrestání viníků.

Článek

Dospívající dívka byla nalezena ve středu mrtvá poté, co požila jed. Znásilněna byla v polovině listopadu během slavností ve státě Paňdžáb. Podle úřadů se pokoušela přimět policii, aby zahájila vyšetřování. Policisté ale její případ ani oficiálně nezaregistrovali a naopak se ji snažili od její snahy odradit. Dokonce se podle svědectví její sestry snažili na oběť vyvíjet nátlak, aby se s násilníky domluvila jinak, například sňatkem.

Další vývoj v případu nastal až po sebevraždě znásilněné. Nejprve byl propuštěn jeden policista z okrsku, kde dívka věc nahlásila. Další policista byl postaven mimo službu. Propuštěn byl i policejní úředník ze sousedního okrsku, který zoufalé dívce rovněž odmítl pomoci. Zatčeni také byli dva muži zapletení do znásilnění a jedna žena, která jim pomáhala.

Mediálně známější je případ 23leté ženy, k jejímuž brutálnímu hromadnému znásilnění došlo v polovině prosince. Případ vyvolal v Indii vlnu pouličních protestů a nepokojů. Žena byla v kritickém stavu převezena k léčbě do Singapuru. [celá zpráva] Jak v pátek upřesnila agentura AP, podle lékařů dívka utrpěla "závažná" poranění mozku a propukla u ní také infekce v plicích a břiše. Tým specialistů bojuje za záchranu jejího života, řekl doktor Kelvin Loh z vedení singapurské nemocnice Mount Elizabeth.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám