Hlavní obsah

V Torontu nouzově přistál Boeing, z nebe podle svědků padaly hořící trosky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa
Aktualizováno

Letadlo kanadské letecké společnosti Air Canada se 334 lidmi na palubě v pondělí nouzově přistálo na letišti v Torontu. Policie podle agentury Reuters vyšetřuje tvrzení svědků, že v době nouzového přistání na auta v okolí města padaly hořící trosky. Nikomu z 318 cestujících a 16 členů posádky se prý nic nestalo.

Z letadla začaly ve vzduchu odpadávat kusy motoru, poničily na zemi stojící auta Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Mluvčí aerolinek Peter Fitzpatrick podle agentury AP řekl, že Boeing 777 se na torontské Personovo mezinárodní letiště musel vrátit krátce po startu poté, co letounu přestal fungovat jeden motor.

Mluvčí Air Canada Angela Mahová, kterou citovala agentura Reuters, uvedla, že letadlo se před nouzovým přistáním muselo zbavit paliva. Jinak prý hrozilo, že by váha letounu mohla poškodit přistávací zařízení.

Podle strážníka George Tudose se na policii obrátili čtyři lidé, jejichž vozy prý byly poškozeny v důsledku "kusů hořících trosek, které padaly z nebe". Auta se prý nacházela na dálnici západně od letiště.

Let AC001 měl namířeno do Japonska. Příčiny poruchy letounu z dostupných zdrojů známy nejsou. Mahová uvedla, že věc týkající se údajných hořících trosek bude vzata v potaz při vyšetřování.

Incident se udál asi dva měsíce poté, co musela kvůli bankrotu svou činnost ukončit společnost, která se aerolinkám Air Canada starala o údržbu jejích letadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám