Hlavní obsah

Herce Aleka Baldwina vyhodili z letadla poté, co odmítl vypnout mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alec Baldwin se ve čtvrtek omluvil spolucestujícím z paluby letadla, které kvůli jeho nevhodnému chování nabralo více než hodinové zpoždění. Poté, co odmítl vypnout hru na svém mobilním zařízení, musel být z paluby letadla, které směřovalo z Los Angeles do New Yorku, vykázán.

Foto: Profimedia.cz

Herec Alec Baldwin

Článek

Podle letecké společnosti American Airlines odmítl Baldwin vypnout mobilní telefon, na kterém hrál hru Words with friends, a běžel se s ním skrýt na toaletu. Přitom za sebou zabouchl dveře tak prudce, že to slyšeli i piloti do kokpitu. Údajně byl drzý na posádku, kterou častoval "nevhodnými výrazy".

Podle Washington Post pak svou frustraci ventiloval na twitteru, když American Airlines označil za společnost, "kde jako letušky pracují katolické tělocvikářky z 50. let".

Baldwin a jeho mluvčí Matthew Hiltzik si ale postěžovali, že 53letý herec nebyl jediný z pasažérů, který porušil nařízení mít až do otevření dveří letadla vypnuté mobilní telefony a všechna elektronická zařízení. „Ostatní cestující, kteří očividně tweetovali, nebyli za porušení nařízení nijak potrestáni,“ upozornil hercův mluvčí.

Poté, co byl Baldwin z letadla vykázán, bylo mu umožněno letět jiným spojem.

Ve čtvrtek zaslal herec omluvné prohlášení deníku Huffington Post, ve kterém se omluvil spolucestujícím za vzniklé potíže. Nikoli ale posádce nebo letecké společnosti. Naopak se opřel do American Airlines a označil stav leteckých dopravců za zhoršující se.

Postěžoval si také, že změny, které nastaly po teroristických útocích z 11. září, vytvořily z dopravního létání polovojenskou záležitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám