Hlavní obsah

Na ruském Dálném východě hasiči bojují s rozsáhlými požáry

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladivostok

Ruským hasičům se podařilo v posledních čtyřiadvaceti hodinách zlikvidovat deset požárů v lesních oblastech ruského Dálného východu, dalších 26 požárů zde však nadále zuří. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odkazem na ruské ministerstvo pro mimořádné situace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stejně jako loni sužují Rusko požáryVideo: Reuters

 
Článek

„Satelitním a leteckým sledováním jsme zaregistrovali celkem 36 lesních požárů na Dálném východě na ploše více než 5700 hektarů. Deset požárů bylo za posledních dvacet čtyři hodin na ploše 228 hektarů uhašeno. Hasiči v současné době bojují s 26 požáry lesů a tundry na ploše přesahující 5500 hektarů,“ uvedlo v prohlášení ministerstvo.

Do boje s ohnivým živlem bylo nasazeno přes 700 osob a 74 kusů techniky včetně 15 letadel.

Rusko se snaží zabránit situaci z loňského léta, kdy vlna veder v evropské části Ruska způsobila masivní požáry. Při nich zahynulo 62 lidí. Tisíce se ocitly bez střechy nad hlavou.

Požáry v zalesněných oblastech Ruska jsou v horké a suché letní sezóně poměrně běžnou záležitostí. Velmi často má vznik na svědomí neopatrné chování místních obyvatel v lese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám