Hlavní obsah

Chávez míří opět na Kubu kvůli léčbě rakoviny

Novinky, pit
Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez hodlá v sobotu odletět do kubánské metropole Havany, aby zde zahájil novou fázi léčby rakoviny, a to včetně chemoterapie. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Musím pokračovat v plánu, který mi vypracoval lékařský tým, jenž mě doprovází při výstupu na horu," uvedl v pátek Chávez ve státní televizi.

Šestapadesátiletý levicově orientovaný politik se minulý měsíc podrobil na Kubě chirurgickému zákroku, během něhož mu lékaři odstranili rakovinný nádor velikosti baseballového míčku z pánevní oblasti.

"Jdu na zahájení druhé fáze tohoto pomalého, složitého procesu zotavení," řekl ve státní televizi. "Začínám s chemoterapií," dodal prezident.

Brazilské zdroje dříve oznámily, že Chávez by měl v léčení pokračovat na klinice v Sao Paulo, považované za jednu z nejlepších na jihoamerickém kontinentu. Tam s rakovinou mimo jiné svádí boj i paraguayský prezident Fernando Lugo.

"Mám víru v Boha, v lékařské umění venezuelských i kubánských lékařů a konečně i ve svou vlastní vůli k životu. Chci žít pro svůj lid, pro mé dcery a vnoučata," dodal Chávez.

Reklama

Výběr článků

Načítám