Hlavní obsah

Německo bude na školách vyučovat islám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německo plánuje v příštích letech na školách vyučovat islám. Oznámil to ministr vnitra Wolfgang Schäubl. Je to výsledek konference německých úřadů s muslimskými organizacemi. Vyučovat by se mělo v němčině.

Článek

"V dohledné době budeme mít všude tam, kde se vyskytne poptávka a potřeba, na německých školách výuku muslimské věrouky," řekl Schäuble.

Výuka islámu bude volitelný předmět v rámci hodin náboženství. Zatím mohou žáci volit mezi křesťanstvím a judaismem. Výuka nemá být ovlivňována ze zahraničí.

Země se chce vyhnout tomu, aby Němci muslimského vyznání navštěvovali soukromé školy, které často najímají radikální učitele ze zahraničí.

V Německu žije asi 3,4 milionu muslimů, většina přišla z Turecka. Hlásí se však k několika verzím vyznání islámu, navíc je v Německu zastupují desítky organizací, které se často samy mezi sebou jen velmi těžko na čemkoli shodnou. Skupiny si samy zajišťují výuku islámu, přičemž většinou jej vyučují kazatelé vyslaní "domovskou církví" skupiny z Turecka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám