Hlavní obsah

Jarní srovnávací zkoušky prověří připravenost uchazečů o středoškolské studium

Novinky, Scio

Dětem v 5. a 9. třídách i jejich rodičům se rychle krátí čas na přípravu na přijímací zkoušky na střední školy a víceletá gymnázia. Měsíc před jejich konáním je ideální doba k ověření toho, zda je dítě na přijímací zkoušku dobře připraveno.

Článek

K ověření zda je dítě dobře připraveno k přijímacím zkouškám je třeba mít nejen přesnou informaci o úrovni znalostí, schopností a dovedností, ale také přehledné porovnání s ostatními vrstevníky – uchazeči. Takové informace spojené se získáním zkušeností s průběhem přijímací zkoušky nabízejí Jarní srovnávací zkoušky, které společnost Scio organizují každoročně jako generálku na přijímačky.

Přijímací zkoušky Scio na stovkách středních škol

Společnost Scio spolupracuje se stovkami středních škol na přijímacích zkouškách (připravuje a vyhodnocuje pro ně testy) a z těchto zkušeností vychází i organizace Srovnávacích zkoušek.

Srovnávací zkoušky jsou pořádány už desátým rokem a ročně se jich účastní okolo sedmi tisíc dětí. Srovnávací zkoušky z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů (kompletní sestava k přijímacím zkouškám) mohou děti absolvovat ve 12 městech po celé ČR.

Každý účastník obdrží podrobný rozbor svých výsledků, včetně doporučení k výběru školy a k další přípravě. Zjistí, jaké jsou jeho vědomosti v porovnání s ostatními vrstevníky a jak na něj působí atmosféra zkoušek.

Jak a kdy se přihlásit

Termín konání Jarních srovnávacích zkoušek se blíží (21. 3. 2009). Rodiče k nim mohou  své děti přihlásit  na www.scio.cz nebo na tel. 234 705 555, kde je možné získat další informace. Uzávěrka přihlášek je 8. 3. 2009.

Testy se konají z těchto předmětů

Český jazyk, matematika a obecné studijní předpoklady (kompletní sada testů k přijímacím zkouškám).

Probíhají v těchto městech

Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Teplice, Zlín

Reklama

Výběr článků

Načítám