Hlavní obsah

Nový web pomůže vybrat letní tábor pro děti

Novinky, Helena Odstrčilová

Venku sice mrzne a každou chvíli se na nás valí nové přívaly sněhu, přesto je na místě začít uvažovat o tom, jak stráví vaše děti letní prázdniny.

Článek

Nový web České tábory CZ (www.cesketabory.cz), jehož partnery jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), Národní institut dětí a mládeže (NIDM) a Česká rada dětí a mládeže, nabízí všechny potřebné informace o dětských táborech.

Na webu naleznete mimo jiné informace o přibližně čtyřech stovkách dětských táborů, o organizátorech, právní poradnu, rady pro rodiče a burzu nabídek práce na táborech. Cílem webu je nabídnout zájemcům ucelené informace o dětských táborech a pomoci jim se v jejich široké nabídce zorientovat.

Stránky se neustále rozrůstají a přibývají novinky. Například 3. února se oficiálním partnerem webu stalo Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v české republice.

Neustále se rozšiřuje také nabídka elektronického obchodu, ve kterém můžete nakoupit celou řadu „prázdninového vybavení“, jako například stany, spacáky, celotáborové hry nebo literaturu pro vedoucí táborů.

V sekci Rady pro rodiče se dozvíte například, jak vybrat správný tábor ze široké nabídky, která zahrnuje tábory v budovách, stanové či putovní tábory, tábory dvoutýdenní, třítýdenní atd.

Přečíst si můžete také, jaké základní věci je třeba zvážit, když chcete poslat dítě na tábor. Co je třeba vyřídit? Jak se chovat, když je dítě na táboře, a jak po jeho návratu? A mnoho dalších základních rad, které vám pomohou k tomu, aby tábor byl pro vaše dítě příjemnou a nezapomenutelnou částí prázdnin.

Získat rady můžete také v Právní poradně nebo se můžete podělit o zkušenosti v Diskusním fóru. Některé sekce webu jsou přístupné až po registraci a přihlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám