Hlavní obsah

Univerzita Karlova bude vzdělávat profesionály ve zdravotnictví ze střední a východní Evropy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK) uzavřela ve čtvrtek 17. května smlouvu o akademické spolupráci s Management Centrem v Innsbrucku (MCI) a Advance Healthcare Management Institutem v Praze (AI). Spolupráce se týká nového studijního programu MBA in Hospital and Health Management, který je určen pro profesionály ze střední a východní Evropy pracující v oblasti zdravotnictví.

Foto: FSV UK

Zleva rektor MCI Andreass Altmann, děkanka FSV Alice Němcová Tejkalová, řídící partner AI Pavel Hroboň

Článek

Cílem MBA programu je poskytovat vzdělání v tématech souvisejících s ekonomikou a řízením zdravotnictví - patří sem poskytování zdravotních služeb, národní modely zdravotní péče, řízení nemocnic, zdravotní pojištění a léková politika.

Program se zaměřuje na zdravotnický management s důrazem na podnikání, inovace a rozvoj osobnostních dovedností. Důraz se bude klást na aplikaci poznatků v praxi.

Reputace ekonomie na FSV

„Je to náš první MBA program a Institut ekonomických studií FSV si k němu vybral velmi kvalitní domácí i zahraniční partnery. Zároveň nás velmi těší, že reputace ekonomie na naší fakultě je taková, že když Advance Institute a MCI v Innsbrucku hledaly partnera pro svůj další rozvoj, obrátili se odborníci na kolegy z Institutu ekonomických studií. Pro fakultu je to možnost rozvoje dalších úrovní vzdělávání,“ okomentovala to pro Novinky děkanka FSV UK Alice Němcová Tejkalová.

Za fakultu se na výuce budou podílet právě odborníci ze zmíněného ekonomického institutu. Ti hodlají využít svých kompetencí v oblasti kvantitativní analýzy zdravotního sektoru a v oblasti finanční analýzy podniků. Dále pak zkušenosti a znalosti, které rozvíjejí v oblasti zdravotní ekonomie díky své několikaleté účasti v Centru zdravotní ekonomie a managementu na Univerzitě Karlově.

MBA

Zahraniční vysokoškolský studijní program, jehož absolventi získají titul MBA (Master of Business Administration), je zaměřen na praxi. V ČR se na něj nevztahuje zákon o vysokých školách, není formálně akreditován, nejde tak o akademický, ale profesní titul.

Vhodný je nejen pro majitele společností, ředitele, podnikatele, ale i pro představitele neziskového sektoru či státní správy.

Podpisu smlouvy byli přítomni děkanka Němcová Tejkalová, ředitel Institutu ekonomických studií FSV Martin Gregor, rektor MCI Andreass Altmann a řídící partner AI Pavel Hroboň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám