Hlavní obsah

Škoda přišla s technologií budoucnosti, chytrou rukavicí

Novinky,

Škoda Auto se připravuje na Průmysl 4.0, tedy na současné trendy digitalizace a optimalizace výroby. Česká automobilka i proto vyvinula chytrou průmyslovou rukavici ProGlove se skenerem, jejíž nasazení má usnadnit práci logistiky firmy.

Foto: Škoda Auto

Inteligentní rukavice ProGlove ulehčuje svému nositeli zejména práci v oblasti logistiky. Již nyní se používá ve výrobě.

Článek

„Logistika je dnes důležitým ekonomickým a konkurenčním faktorem, který může rozhodující měrou přispět k úspěchu automobilky,“ říká Jiří Cee, vedoucí logistiky značky Škoda.

„Průběžně testujeme moderní technologie, abychom optimalizovali každodenní práci našich zaměstnanců. Inteligentní rukavice ProGlove pomáhá našemu týmu pracovat rychleji, efektivněji a bezchybněji,“ dodává.

Ukazuje, zda se pracuje správně

Jedná se o elektronickou rukavici s implementovaným skenerem. „Ukázala se být ideálním řešením pro sériovou výrobu, v současné době už rukavice nasazujeme,” pokračuje Cee.

Foto: Škoda Auto

Rukavice může zaznamenávat data jako běžný skener, avšak pohodlněji.

Chytrá rukavice má svému nositeli ulehčit a urychlit všechny pracovní kroky. Přístroj například ukazuje, zda je použit vhodný díl, nebo zda byly jednotlivé pracovní kroky správně provedeny. Rukavice také může zaznamenávat data. Zboží tak lze rychle a pohodlně registrovat.

Evidence dat nebo kontrola materiálu nyní také odpovídá přirozeným pohybům ruky. S inteligentní rukavicí lze kódy načítat jak vertikálně, tak horizontálně. Načtený kód se následně potvrdí tlačítkem na ukazováku.

Reklama

Související články

Boleslavští učni porazili svět

Mezinárodní závody modelů aut na vodíkový pohon ovládl tým z mladoboleslavského Středního odborného učiliště Škody Auto. Závody, které mají popularizovat...

Ostravští studenti staví nový elektromobil

Tým StudentCar Fakulty metalurgie a materiálového inženýrství Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO) staví nový prototyp elektromobilu....

Výběr článků

Načítám