Hlavní obsah

Současný rektor Policejní akademie Salač by měl ve funkci pokračovat

– Praha

Současný rektor Josef Salač by měl řídit Policejní akademii do roku 2020. Akademický senát této státní vysoké školy ho zvolil kandidátem na rektora hned v prvním kole. Hlasovalo pro něj všech jedenáct přítomných. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) tento návrh předá prezidentu republiky Miloši Zemanovi, který rektory jmenuje.

Foto: Policejní akademie

Rektor Policejní akademie Josef Salač

Článek

Policejní akademie se v poslední době dostala do centra pozornosti především kvůli sporům s ministerstvem vnitra, které ji financuje. Vedení školy obviňovalo některé úředníky tohoto resortu, zejména náměstkyni Moniku Pálkovou, z nestandardních kroků ohrožujících nezávislost této VŠ.

Vedle omezení přídělu peněz ze strany ministerstva a snahy nahradit akademický senát účelově jmenovanou správní radou, to naposledy byl návrh na to, aby se škola stala organizační součástí ministerstva vnitra.

Ministr Milan Chovanec (ČSSD) v minulosti opakovaně odmítl, že by jeho úřad chtěl Policejní akademii uškodit. Usiloval prý jen o prověření hospodaření školy.

Třiapadesátiletý Salač, který vede Policejní akademii od července 2012, by tak měl ve funkci pokračovat další čtyři roky. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy, kde také získal docenturu. Než se stal rektorem Policejní akademie, působil na Právnické fakultě UK i na katedře soukromoprávních disciplín na Policejní akademii.

Reklama

Související témata:
Filip Salač

Související články

Výběr článků

Načítám