Hlavní obsah

Úchvatné fotky z vesmíru ukazují krásy Země

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé z NASA, neboli z národního úřadu pro letectví a kosmonautiku, vybrali víc než tři desítky nejlepších fotek pořízených z vesmíru v roce 2013. Naprostým vítězem se stala fotka Kanárských ostrovů. K vidění je toho ale daleko více.

Nejlepší vesmírné fotky roku 2013

 
Článek

Na vítězné fotce vypadají Kanárské ostrovy podle hodnotících, jako kdyby proplouvaly skrze oceán. Momentka působí okouzlujícím dojmem i díky matce přírodě, konkrétně díky větru, vlnám a slunečnímu světlu.

Fascinující je i pohled na noční belgické město Liege, ve kterém automobily osvětlují hlavní dopravní tepny vedoucí do této oblasti.

Neméně úchvatně působí také praskající led na severu Aljašky, vulkanický ostrov Tristan da Cunha uprostřed Atlantického oceánu či erupce jedné z mnoha aktivních sopek, které se nacházejí na ruské Kamčatce.

Vědci z NASA poskytují fascinující materiál pravidelně několikrát do roka již dlouhá léta. V roce 2012 zveřejnili například krásný a nový pohled na Slunce, pořízený solární observatoří SDO.

BEZ KOMENTÁŘE: Krásný a nový pohled na SlunceVideo: NASA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám