Hlavní obsah

Nejlepší satelitní snímky Země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepším satelitním snímkem roku 2011 z produkce společnosti DigitalGlobe se stala řeka Rakaia na Novém Zélandu. Jak napsal server BBC, k jeho výběru firma vyzvala návštěvníky na Facebooku. Obrázek toku, který je dlouhý 150 kilometrů a ústí do Pacifiku, pochází z loňského března. Jeho vážnými soupeři byly snímky Ground Zero v New Yorku či Palm Island v Dubaji.

Foto: DigitalGlobe.com

Řeka Rakaia na Novém Zélandu jako vítězný satelitní snímek

Článek

Další satelitní společnost GeoEye vydala kalendář na rok 2012 sestavený z nejlepších satelitních snímků za minulý rok. Na jeho titulní stranu byl vybrán snímek usazenin v Perském zálivu z jižního Kataru.

Foto: Profimedia.cz

Snímek hořící elektrárny Fukušima po vlně tsunami

Kalendář obsahuje i obraz stínu největšího oblouku Gateway v St. Louis v americkém státě Missouri.

Foto: DigitalGlobe.com

Satelitní snímek z přesunu raketoplánu Atlantis z montážní haly na Floridě k jeho poslední misi.

Soukromá satelitní společnost DigitalGlobe vyzvala uživatele Facebooku, aby hlasovali o dvaceti snímcích. Na začátku ledna bylo vybráno pět, které získaly nejvíc hlasů, a poté vítěz.

Foto: GeoEye

Snímek usazenin v Perském zálivu z jižního Kataru

Velký úspěch měl také satelitní snímek z přesunu raketoplánu Atlantis z montážní haly na Floridě k jeho poslední misi.

Foto: Profimedia.cz

Umělé souostroví u Dubaje

V prosinci zahájila práci v oblasti satelitních snímků s vysokým rozlišením francouzská společnost Pleiades. Její výrobci věří, že bude brzy schopná na trhu konkurovat oběma satelitním společnostem GeoEye a DigitalGlobe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám