Hlavní obsah

Univerzita Pardubice pořádá studentskou konferenci SOCIOCON

Novinky, pro

V pardubickém Divadle 29 se ve středu od 10 hodin dopoledne koná další ročník tradiční studentské konference SOCIOCON, kterou pořádá Katedra sociálních věd Fakulty filozofické Univerzity Pardubice.

Článek

SOCIOCON je studentskou konferencí, při níž studenti, absolventi, vyučující a další hosté prezentují výsledky terénních výzkumů, projektů, závěrečných prací a své dosavadní poznatky z praxe. Letošní ročník je navíc spojen s oslavami desetileté existence katedry.

„Účast na SOCIOCONu může být užitečná všem, kteří uvažují o studiu oboru sociální antropologie nebo hledají vhodné spolupracovníky, praktikanty nebo dobrovolníky,“ uvedla organizátorka konference Zuzana Hloušková.

„Naši studenti získávají během studia znalosti v základech filozofie a práva, orientují se v problematice etických procesů a jsou schopni analyzovat aktuální problémy etnických menšin a konfliktů v České republice i ve světě. Vyznají se rovněž v problematice interkulturní komunikace a multikulturalismu,“ dodala.

Program SOCIOCONu je rozdělen do tří bloků. Prezentovány budou například příspěvky na témata levorukost v současné společnosti, internetová komunikace se zaměřením na facebook, strategie přežití nevládních organizací, výzkum v romských osadách nebo konverze českých žen k islámu.

V poslední části konference bude připravena debata s absolventy oboru, kteří se problematice sociální antropologie věnují profesně. Celé setkání bude zakončeno večerním koncertem romské kapely Juniors. Akce je určena všem zájemcům a vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám