Hlavní obsah

Soutěž Chemie je cool! se blíží do finále

Novinky, Karel Kvapil
Aktualizováno

Druhý ročník fotografické soutěže Chemie je cool!, kterou organizuje pražská Vysoká škola chemicko-technologická, se blíží do finále. Že život bez chemie je nepředstavitelný, ukázal už první ročník soutěže, kterého se zúčastnily více než tři desítky mladých lidí od 15 do 18 let.

Článek

Úkolem soutěžících je letos stejně jako v prvním ročníku zachytit zajímavé okamžiky, v nichž se odráží pozitivní vliv chemie na náš život. Chemie je všude kolem nás, ale ne všichni si to uvědomují a pod pojmem chemie vidí pouze některé negativní jevy spojené obvykle s lidským pochybením při zacházení s některými chemickými látkami.

Rampouchy na střeše i hořící slivovice

Autoři fotografií zachytili v loňském ročníku např. rampouchy na střeše i hrneček s kávou, dívčí oko s řasenkou i krásu krystalů, sněhovou vločku i hoření slivovice. Vítězným snímkem se stala fotografie Za tajemstvím kvašáků autorky Evy Malečkové ze série Chemie v kuchyni.

Vítěz získá fotoaparát

Letošní soutěž má stejně jako v roce 2010 tři kola, jejichž vítězové získávají drobné dárky. Začátkem ledna 2012 pak bude vyhlášen celkový vítěz, který získá fotoaparát od firmy Olympus. Ale fotoaparáty čekají i na ty, kteří obsadí druhé a třetí místo.

Zvláštní finálovou cenu budou moci stejně jako loni udělit návštěvníci facebooku, kteří vyberou z nejlepších snímků jednotlivých kol.

Šance na zveřejnění v kalendáři školy

„Bonusem pro všechny účastníky, kteří pošlou své snímky do poloviny listopadu na adresu školy, je jejich zveřejnění v nástěnném kalendáři, který VŠCHT speciálně vydává a který získají při vyhlašování výsledků všichni zúčastnění. Uzávěrka soutěže je ale až 31. prosince, šance na zisk fotoaparátů je tedy stále ještě ve hře,“ připomíná mluvčí VŠCHT Ivanka Picková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám