Hlavní obsah

Titul The Best Teacher of English 2010 získalo pět pedagogů

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Titulem The Best Teacher of English, tedy Nejlepší učitel angličtiny roku 2010, se od včerejška může pyšnit pět angličtinářek – Eva Jeřábková, Jaroslava Patloková, Naděžda Kadlecová, Irena Šnebergerová a Barbora Müller Dočkalová. Soutěž každoročně pořádá Nadační fond Prague Post (PPEF), letos nově ve spolupráci se společností Wattsenglish.

Článek

Oceněné pedagožky si získaly odbornou porotu především svým koncepčním přístupem k výuce a využíváním inovativních výukových metod a aktivit. Hodnotila se i jejich schopnost děti motivovat a udržet jejich pozornost. Porotci postupně navštívili všechny nominované učitele přímo v jejich školách a hospitovali u nich v hodinách.

Dramatická výchova i dril

„Paní učitelka Müller Dočkalová z pražské ZŠ Marjánka nás například zaujala propojením angličtiny a dramatické výchovy,“ vysvětluje Marek Kadlec, jeden z členů hodnotící komise a ředitel jazykové školy Wattsenglish.

„Výuka formou prožitku patří k osvědčeným postupům právě u mladších dětí. Děti si slova a fráze daleko lépe zapamatují, pokud je zažívají v nějaké reálné situaci – na tom je založena i metoda Wattsenglish postavená na komunikaci s rodilým mluvčím.“

Malé děti neudrží pozornost dlouho

Další z vyznamenaných učitelek, Eva Jeřábková ze ZŠ a MŠ nám. Svobody v Praze, zase při výuce upřednostňuje střídání krátkých aktivit: „Malé děti neudrží pozornost dlouho, proto je učitel musí neustále motivovat a vtahovat do akce.“ Zároveň je podle ní potřeba toto střídání aktivit kombinovat s využitím vhodných drilových metod, aby si děti nová slova a fráze lépe zapamatovaly.

Nejoblíbenější rodilou mluvčí je Jessica z Karlových Varů

Letos poprvé se také v rámci soutěže hlasovalo o nejoblíbenějšího rodilého mluvčího společnosti Wattsenglish. Vítězkou se stala 27letá Američanka Jessica Gibbs z Karlových Varů. Kvalifikovaní lektoři Wattsenglish působí v současné době již na více než 300 základních a mateřských školách, kde doplňují klasickou školní výuku a vlastně tak pomáhají českým učitelům.

„Výuka angličtiny je v dnešní době prioritou nejen v České republice, ale i v Evropské unii, proto se v našich projektech zaměřujeme právě na ni,“ potvrzuje Šimona Müllerová z Nadačního fondu Prague Post. „Naším cílem je motivovat učitele, kteří dělají svou práci dobře, zodpovědně a se zapálením.“ Nadační fond pořádá soutěž The Best Teacher of English již potřetí a rok od roku se těší stále větší popularitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám