Hlavní obsah

Nový ministr školství Dobeš provedl dvě změny ve vedení úřadu

Praha

Nový ministr školství Josef Dobeš provedl po svém nástupu dvě změny ve vedení úřadu. Prvním náměstkem bude Kryštof Hajn, vystřídá Vlastimila Růžičku ve funkci náměstka pro výzkum a vysoké školství. Michal Šedivý ve funkci vrchního ředitele kabinetu ministra nahradí Petra Roupce. Sdělila mluvčí ministerstva Kateřina Böhmová.

Článek

Většina vedení ministerstva tak zůstane beze změny. Dobeš k tomu uvedl, že chce navazovat na práci předchozího týmu a že sází na odbornost, nikoliv politickou orientaci.

"Oba pokládám za své nejbližší spolupracovníky, oba mají přesně ty vlastnosti, které od špičkových manažerů v rámci resortu očekávám," komentoval dvě změny ve vedení Dobeš. "Nepochybuji, že se brzy jejich působení ukáže na zefektivnění řízení úřadu," vysvětlil nový ministr.

Ostatní náměstci zůstávají ve funkcích

Mezi náměstky zůstane Eva Bartoňová (finance a legislativa), Jan Kocourek (sport) a Petr Špirhanzl (regionální školství). Sekci operačních programů EU dál povede Jan Vitula.

Náměstek pro výzkum a vysoké školství Kryštof Hajn vystudoval Fakultu architektury ČVUT. V minulosti působil například jako místopředseda Akademického senátu ČVUT a Studentské komory Rady vysokých škol.

Vrchní ředitel kabinetu ministra Michal Šedivý má politologické a sociologické vzdělání z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Má také manažerské zkušenostmi, naposledy pracoval na Vysokém učení technickém v Brně.

Pochválil předchůdkyni, přesto nařídil audit

Do konce srpna se má uskutečnit na ministerstvu a ve všech jím přímo řízených organizacích organizační, profesní a finanční audit. "Až budeme mít v rukou jeho výsledky, budeme vědět, jak zefektivnit fungování úřadu," uvedl Dobeš. Jeho předchůdkyně Miroslava Kopicová podle něj úřad předala ve velmi dobrém stavu. "Ale nepochybuji o tom, že je co zlepšovat. Věřím, že se to časem odrazí i na spokojenosti pedagogické i široké veřejnosti," uzavřel ministr Dobeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám