Hlavní obsah

V Brně vzniká nový park pro děti i dospělé, veřejnosti se otevře 22. května

– Brno
Právo, ťas

Brno bude za pár dnů opět o něco zelenější. Nový Olympia park se stane místem pro sport, relaxaci i kulturu. Největší nákupní a zábavní centrum na Moravě totiž 22. května slavnostně otevírá Olympia park s hned několika interaktivními hřišti pro děti i dospělé.

Článek

Projekt vzikl díky úspěšnému fungování centra,je plně hrazen ze soukromých zdrojů a nezatěžuje ani státní, ani evropský rozpočet.

Olympia park se rozkládá na ploše 5,3 hektarů. „Nepřehlédnutelnou dominantou je především osmnáctimetrová horolezecká stěna, s celkovou plochou 1450 m2 bude největší venkovní horolezeckou stěna ve střední Evropě, s velkým množstvím lezeckých cest a vlastním zázemím,“ upozorňuje na to nejzajímavější v Olympia parku ředitelka nákupního a zábavního centra Olympia Pavla Bumbálková.

„Parkem projíždějí malé vláčky parkové železnice, v blízké budoucnosti nebude chybět ani mini nádraží, tunel a točna,“ dodává Bumbálková. Děti zaručeně potěší také vyhlídková pyramida, sloupové bludiště nebo kamenné kvádry se zabudovanými společenskými hrami mlýnkem a dámou.

K dispozici je in-line dráha dlouhá 1,3 km a široká 3,5 m. Kulturním vystoupením bude sloužit moderní amfiteátr s kapacitou 350 diváků. Postaráno je i o občerstvení a další potřeby návštěvníků. Olympia park navazuje na okolní cyklostezky vedoucí kolem řek Svitavy a Svratky. Součástí parku je i biokoridor, který zůstal zachován za přísného dohledu architektonické kanceláře Zdeňka Sendlera. Díky tomu mají návštěvníci parku možnost vidět kus přírody netknuté lidskou rukou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám