Hlavní obsah

Rektorem Univerzity Karlovy bude s velkou pravděpodobností opět Václav Hampl

Novinky, Jan Zelený, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Volba rektora pro příští čtyřleté období proběhne na Univerzitě Karlově 22. října. Žádné drama se však nečeká. Ve hře je jméno jediného kandidáta - současného rektora Václava Hampla.

Článek

Jak uvedl zpravodajský web Karlovy univerzity Ukáčko, Hampl získal přímou podporu 12 z celkem 17 fakult. Svoji vizi pro příští funkční období představí na jednání akademického senátu 15. října. Samotná volba je naplánována o týden později. Pokud Václav Hampl ve volbě uspěje a bude jmenován do funkce prezidentem republiky, zahájí nové funkční období 1. února 2010.

Jak uvedl zpravodajský web Karlovy univerzity Ukáčko, Hampl získal přímou podporu 12 z celkem 17 fakult. Svoji vizi pro příští funkční období představí na jednání akademického senátu 15. října. Samotná volba je naplánována o týden později. Pokud Václav Hampl ve volbě uspěje a bude jmenován do funkce prezidentem republiky, zahájí nové funkční období 1. února 2010. Znovuzvolení stejného rektora na druhé funkční období je na nejstarší tuzemské univerzitě tradicí. Dvakrát po sobě vysokou školu vedl i Hamplův předchůdce Ivan Wilhelm. V polistopadové historii vedl univerzitu jako rektor ještě Radim Palouš a Karel Malý.

Václav Hampl je v pořadí 507. rektorem Univerzity Karlovy. Od roku 2002 je profesorem fyziologie na 2. lékařské fakultě UK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám