Hlavní obsah

Rodinné Centrum Srdíčko poradí i pobaví

Novinky, Stanislava Dvořáková

Rodinné Centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí poskytuje odbornou pomoc při výchově a vzdělávání dětí a zároveň poradenství ve věci partnerských a rodinných vztahů.

Foto: fotoalbum RC Srdíčko

Instruktorky, maminky a děti v herně Rodinného Centra Srdíčko při společné hře.

Článek

Občanské sdružení RC Srdíčko zahájilo provoz v školním roce 2007/2008 se zaměřením na rozvoj rozumového a pohybového vývoje dětí. Není další mateřskou školkou ani pouhou hernou pro děti, ale vyplňuje mezeru v nabídce služeb pro rodiny s dětmi. Pro rodiče je tak vodítkem, co by mělo tříleté dítě umět a znát.

Děti se při hře například učí nazývat předměty anglickými výrazy. Navíc se ve své činnosti zaměřuje nejen na děti a jejich matky, ale na celou rodinu.

Aby bylo lehce dostupné pro rodiče celého regionu získalo prostory v areálu Jednoty bratrské v centru města v těsném sousedství autobusové zastávky. Vnitřní prostory jsou rekonstruovány tak, aby byly vytvořeny optimální podmínky pro vybavení a profesionální práci. Vedle budovy je  k dispozici i velká zahrada s dětským hřištěm.

V dopoledních i odpoledních hodinách jsou pořádány aktivity pro rodiče, např. kurzy komunikace v manželství, debatní večery, semináře na různá odborná témata, výtvarné dílny a pro usnadnění návratu žen po mateřské dovolené do práce výuka jazyků a práce na počítačích. Během těchto aktivit je možnost hlídání dětí.

Ve výtvarných dílnách se mohou maminky naučit vytvářet předměty, které zkrášlí jejich domácí prostředí, a to mačkanou batiku, drhané závěsy na květináče, gelové svíčky a další věci odpovídající současné poptávce.

Není ani zapomínáno na pohybovou aktivitu jak rodičů samotných, tak v doprovodu dětí. Pro ženy to jsou kurzy orientálního tance a v tělocvičně v Hylvátech různé turnaje za účasti členů celé rodiny.

Na veškeré práci se podílí dobrovolníci z řad Občanského sdružení i z řad rodičů pod vedením mgr. Nicol Krčmářové, předsedkyně a koordinátorky Rodinného Centra Srdíčko a jednatele Bc. Daniela Dostrašila, který je zároveň vedoucím Klubu Exit - tento klub vytváří podmínky pro všestranný rozvoj starší mládeže. 

Všechny aktivity jsou realizovány pod dohledem zkušených odborníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám