Hlavní obsah

V Ostravě budou opět platit letní jízdní řády MHD

Novinky, Ondřej Petráš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od neděle 1. července vstoupí v platnost každoroční letní jízdní řády na linkách MHD v Ostravě. V období letních prázdnin bude rovněž probíhat několik výluk ovlivňující autobusové trasy.

Foto: Ondřej Petráš

Označník DPO, zastávka Polanka

Článek

Z důvodu opravy ulice 17. listopadu v Porubě bude v termínu od 1. 7. do 19. 8. výluka na autobusových linkách 37, 40 a 58. Z důvodu několika dalších stavebních prací na komunikacích v Ostravě budou po oba prázdninové měsíce v platnosti výlukové jízdní řády také na linkách 22, 27, 28, 39, 71 a 77.

Na trase nedávno zprovozněné linky č. 90 budou zastávky Rozcestí k Planetáriu a Inovační centrum nově v režimu „na znamení“. Novinkou je zavedení okružní linky v městské části Slezská Ostrava. Jedná se o linku č. 95 s trasou Hranečník – Sl. Ostrava kostel – Krematorium – Sl. Ostrava kostel – Hranečník. Linka bude v provozu ve všedních dnech v dopoledních hodinách.

Oproti praxi z minulých let nedojde jinak k výraznějším změnám. Na většině linek dojde k prodloužení doby mezi spoji ve špičce z 10 na 15 minut, zcela zastaven bude provoz na linkách 92 a 109. Tramvajová linka č. 9 bude v provozu pouze v nočních hodinách.

Prázdninové jízdní řády a přehled plánovaných výluk v letních měsících jsou k nalezení na webových stránkách Dopravního podniku Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám