Hlavní obsah

Primátor Tomáš Macura přijal nejlepší ostravské karatisty

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí 27. listopadu ve 13.30 hodin přijal primátor města Ostravy Tomáš Macura spolu s náměstkem Vladimírem Cigánkem nejlepší karatisty v různých disciplínách z ostravských oddílů Klub Shotokan karate klub ATTFIS a z Akademie karate Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 17.11.2017 Primátor města Ostravy přijal nejlepší karatisty. V primátorském salónku. Mladí mistři Evropy v karate.

Článek

Sylva Sládečková, vedoucí odboru školství a sportu, představila delegaci nejlepších žákyň a žáčků z ostravského klubu Shotokan karate klub ATTFIS s trenéry Milošem Škodou a Jakubem Škodou - a nejlepší reprezentantky České republiky v tradičním karate z Akademie karate Ostrava s trenérem Radkem Kleiblem.

V družném hovoru při občerstvení byli postupně představení všichni jednotlivci z řad žákovských kategorií. A také nejlepší dvě reprezentantky v kategorii kadetek a dospělých.

Klub Shotokan karate klub ATTFIS, z. s. založil trenér Miloš Škoda 1. 9. 1992. Oddíl se v současné době věnuje přípravě dětí do 5 let a žákům nejmladším, mladším až do věku patnácti let. Oddíl působí na šesti místech v Ostravě a Moravskoslezském kraji. Klub trénuje karate v Ostravě-Porubě, v Ostravě-Staré Bělé, v Ostravě-Mariánských Horách, v Ostravě-Hrabůvce, ve Vratimově a ve Staré Vsi nad Ondřejnicí.

„Vynikajícího úspěchu jsme dosáhli v listopadu na Mistrovství Evropy WSF (World Shotokan Feretion) v Pardubicích, kde náš oddíl reprezentoval Českou republiku. Zúčastnilo se 14 nejlepších z řad dívek i chlapců. Získali jsme 7 zlatých, 7 stříbrných a 7 bronzových medailí. To považujeme za velký úspěch,” informoval o oddílu trenér Jakub Škoda.

Akademie karate Ostrava se připravuje v rámci České asociace tradičního karate. To vzniklo na ostrově Okinawa. Má své základy v čínském bojovém umění Chuang - Fa.

„Trénujeme a závodíme jen v nekontaktním tradičním karate, a to v disciplíně kumite - volném zápasu mezi dvěma soupeři bez kontaktu a kata - což je stínový boj v předepsané sestavě,” vysvětlili trenéři dvou úspěšných reprezentantek v tradičním karate Mgr. Radek Kleibl a Mgr. Klára Kleiblová.

Kadetka Akademie karate Ostrava Nikola Chybíková vybojovala jako reprezentantka České republiky na Mistrovství Evropy v tradičním karate v Rumunsku 4. listopadu zlatou medaili. Na stejné soutěži byla Tereza Kleiblová druhá v kumite tým a třetí v soutěži kumite a kata.

„V současné době, kromě pravidelného tréninku, studuji ve třetím ročníku obor sociologie na Ostravské univerzitě. Mám trenérskou třídu, abych mohla trénovat. Svůj život vidím pestře, takže sport a studium,” řekla Tereza Kleiblová. Na otázku, kolik dokáže přerazit pokrývačských tašek, odpověděla s úsměvem: „Prozatím pět...”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám