Hlavní obsah

Nejlepší rodinný butikový hotel v Evropě mají ve Fryštáku, rozhodli cestovatelé

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popularita butikových hotelů v posledních letech ve světě roste. Hostům už nestačí pětihvězdičkový servis, rádi se obklopují kromě luxusu také soukromím. To se podařilo vytvořit Ville Memories ve Fryštáku. V listopadu obdrželi v Londýně cenu Boutique Hotel Awards jako nejlepší v Evropě.

Foto: Villa Memories

Nenápadný hotel z Hostýnských vrchů vyhrál prestižní cenu

Článek

Zařadili se celosvětově ve své kategorii v první čtyřce po bok luxusních destinací na Kostarice, v Thajsku a na Bali.

První mezi 300 vybranými

„Do soutěže nás navrhla naše klientka z Velké Británie. Tolik se jí u nás líbilo, že se díky jejímu pozitivnímu ohlasu ozvala organizace Boutique Hotel Awards, která k nám na týden poslala své auditory. O výhře jsem se dozvěděl o několik měsíců později, shodou okolností jsem ten den slavil ve vile své narozeniny s rodinou,“ popisuje cestu k ceně majitel hotelu Villa Memories Martin Ditmar.

Konkurencí moravskému hotelu bylo v soutěži na 300 podobných zařízení z 80 zemí celého světa.

Afrika na českém venkově

Pořadatelé Boutique Hotel Awards popisují Villu Memories jako „Afrikou inspirované útočiště objevené uprostřed českého venkova“ a vyzdvihují neokoloniální ráz interiérového designu s dominantními dřevěnými prvky, množství a kvalitu služeb pro hosty nebo třeba skvěle zásobený vinný sklep. 

Villa Memories vznikla z původně rodinného domu roce 2014, dnes má osm pokojů a dvacet dva lůžek.

Nápad otevřít butikový hotel vznikl na cestách po Jihoafrické republice. Interiér domu lásku k Africe prozrazuje, jeho pečlivá rekonstrukce se nesla v ekologickém duchu a s citlivostí k okolní přírodě. Svým návštěvníkům Villa Memories poskytuje soukromí, pohodlí rodinného domu, ale zároveň také nadstandardní servis. Součástí budovy je například relaxační centrum s bazénem či saunou.

Na návštěvníky čeká rozmanitý program - děti mohou například vyrazit poznávat přírodu s hajným, rybářem či včelařem, dospělí se mezitím mohou oddat golfu, nebo se svěřit do rukou masérů, odborníků na výživu či lektorů jógy, pro hosty je nachystaná též jízda na koni či grill academy.

Kromě celodenního vyžití nabízí Villa Memories také prvotřídní jihoafrická vína. Na sestavení vinného lístku dohlédla špičková degustátorka Elsie Pells z Kapského města, která je mimo jiné držitelkou titulů Cape Wine Master či Australasian Wine Master, zasedá v mezinárodních vinařských porotách a pořádá přednášky a degustace po celém světě. Moravská vína však ve vinotéce vily také nechybí.

Reklama

Výběr článků

Načítám