Hlavní obsah

Muzikál Noc na Karlštejně zazní na hradu Karlštejn, výtěžek pomůže památkám

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 21. června od 20:30 hodin zažije hrad Karlštejn mimořádné benefiční představení muzikálu Noc na Karlštejně v podání profesionálů a ochotníků z Dobřichovic. Výtěžek tohoto benefičního představení použije Národní památkový ústav na podporu obnovy památek, poškozených letošní povodní.

Foto: M. Frýdl

P. Švédová a P. Vítek jako Alena a Pešek

Článek

Při letošních povodních byly v různé míře poškozeny mimo jiné i některé tuzemské národní kulturní památky, či jejich části. Proto se Národní památkový ústav dohodl se souborem z nedalekých Dobřichovic na benefičním představení mimořádně odehraném na nádvoří hradu Karlštejn, jehož výtěžek bude využit na podporu obnovy památek, poškozených letošní povodní.

Původní muzikál Noc na Karlštejně svedl na jednu scénu profesionály i ochotníky, jež jsou doma v okolí Karlštejna. Představení, v němž účinkují Jan Rosák, Pavel Vítek, Lumír Olšovský, Jan Matěj Rak, ochotníci i starostové z Berounska, metači ohně, šermíři i živá zvířata, za osm let vidělo přes třicet tisíc diváků. V muzikálu zazní všechny písničky, které diváci znají ze stejnojmenného filmu.

Vstupenky je možné zakoupit online na webových stránkách hradu Karlštejn www.hradkarlstejn.cz, nebo je rezervovat na tel. č. 311 681 617. Kapacita nádvoří je však omezená.

Reklama

Výběr článků

Načítám