Hlavní obsah

Knihu Josefa Urbana 7 dní hříchů pokřtili tvůrci stejnojmenného filmu

Novinky, Josef Zajíc

Knihu Josefa Urbana 7 dní hříchů, vydanou nakladatelstvím Fragment, pokřtili tvůrci stejnojmenného filmu, který bude uveden do českých kin 1. listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Josef Urban: 7 dní hříchů, u křtu byla hlavní představitelka flmu Vica Kerekes.

Článek

Podle Dagmar Misařové, redaktorky Českého rozhlasu Ostrava, která křest, besedu a autogramiádu knihy moderovala, nejprve vznikl scénář k filmu, pak film a nakonec kniha 7 dní hříchů.

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v poválečném Československu napsal po dlouholetém zkoumání, hledáním dokumentů a besedami s žijícími účastníky děje Josef Urban, scenárista k filmům Habermanův mlýn nebo Na vlastní nebezpečí.

Jak sám autor říká, nejprve vznikl scénář. Scénář byl rozsáhlý a tak se musel výrazně seškrtat. Po dokončení poslední klapky filmu se Josef Urban vrátil k původnímu scénáři a text upravil do podoby románu o zradě, lásce a přátelství. Byla na světě kniha, kterou do života uvedla při křtu Nataša Vaňková z nakladatelství Fragment.

Knihu pokřtil expremiér Mirek Topolánek a další hlavní představitelé a tvůrci stejnojmenného filmu. Rychlou cestu ke čtenáři popřál jeden z producentů Daniel Krzywon, herec Divadla Petra Bezruče v Ostravě Norbert Lichý a autor hudby k filmu hudební skladatel Boris Urbánek. Přidala se herečka Vica Kerekes, známá z českých filmů Nestyda, Muži v naději, Dešťová víla, Zejtra napořád, která ve filmu hraje hlavní roli Agnes, i její kolega Jarek Hylebrant.

Na cestu knize popřáli všichni, včetně účastníků besedy z řad diváků, aby se na pultech knihkupectví dlouho neohřála.

Film 7 dní hříchů režíroval Jiří Chlumský a bude uveden do českých kin 1. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám