Hlavní obsah

Tradiční výběr vánočních hitů letos otevírá John Lennon a Yoko Ono

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po šestadvacáté vyjde letos ve Spojených státech deska s názvem A Very Special Christmas (Mimořádné Vánoce), která tradičně obsahuje písně s vánoční tematikou v podání slavných interpretů. Letošní album začíná písní Johna Lennona a Yoko Ono Happy Xmas (War is Over), po níž následuje dalších 10 skladeb v podání Roda Stewarta, Stinga, Jona Bon Joviho, Arethy Franklin, Sheryl Crow nebo Elvise Presleyho.

Článek

Na mezinárodně vydávané verzi bude také nová píseň O Holy Night, kterou nahrála porotkyně soutěže X Factor Nicole Scherzingerová.

Celý projekt, jehož výtěžek je věnován na programy pomáhající postiženým sportovcům po celém světě, odstartoval v roce 1987. Od té doby vydělal už 116 miliónů dolarů – i díky tomu, že ho svou účastí, často opakovanou, podpořily ty největší hvězdy světové popové scény.

Z letošních interpretů se projektu už v minulosti zúčastnili například Sheryl Crow, Tom Petty nebo Sting. Naopak poprvé – možná trochu překvapivě – byla na album zařazena skladba Elvise Presleyho Blue Christmas a především jedna z vůbec nejslavnějších vánočních písní – Happy Xmas od Johna Lennona.

„Tahle píseň, to bylo sváteční přání, aby v našem světě bylo víc míru,“ prohlásila vdova po Johnu Lennonovi a spoluinterpretka písně Yoko Ono. „Jsem ráda, že skladba bude zařazena do edice na pomoc postiženým sportovcům, protože tito lidé nám ukazují, jak by takový lepší svět mohl vypadat: každý člověk v něm má právo žít svůj život tak plně, jak jen to je možné, a je povzbuzován, oceňován a milován svým okolím“.

Seznam skladeb na letošním albu:
John Lennon and Yoko Ono - Happy Xmas (War Is Over)
Rod Stewart - Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!
Sting - I Saw Three Ships
Aretha Franklin - Winter Wonderland
Josh Groban - It Came Upon a Midnight Clear
Jon Bon Jovi - Please Come Home for Christmas
Tom Petty and The Heartbreakers - Christmas All Over Again
Sheryl Crow - Run Rudolph Run
Elvis Presley - Blue Christmas
Carrie Underwood - Hark! The Herald Angels Sing
WHAM! - Last Christmas
Nicole Scherzinger - O Holy Night

Reklama

Související témata:

Související články

Horské hotely jsou na zimní svátky skoro plné

Milovníci zimních svátků strávených na českých horách si s rezervací míst musejí pospíšit – většina oblíbených destinací je už totiž vyprodaná. Tak tomu je...

Výběr článků

Načítám