Hlavní obsah

Ježíškova pošta opět úřaduje na Božím Daru

Novinky, Andrea Zunová

České děti píší svá přání Ježíškovi. Některé je dávají za okno, kde si je Ježíšek vyzvedne. Již posedmnácté letos mohou využít pošty v krušnohorském Božím Daru.

Článek

Ježíškova pošta funguje na Božím Daru již od roku 1994. Do Ježíškovy speciální poštovní schránky může každý dětský i dospělý návštěvník vkládat svá přání během celého roku. Pokud osobně nenavštíví Boží Dar, může přání poslat poštou. Každé vánoční přání musí mít nalepenou známku a napsanou adresu toho, komu má být doručeno. Pak už je jen potřeba jej dát do obálky a poslat. V prosinci pak přání rozešle Ježíšek adresátům.

Adresa Ježíškovy pošty:

Adresa Ježíškovy pošty: Český Ježíšek

Adresa Ježíškovy pošty: Český Ježíšek Boží Dar 1

Boží Dar 362 62

Ježíškova pošta odbaví v předvánoční době desetitisíce zásilek. Letos začne razítkovat 1. prosince. Motiv na razítku, které je každý rok jiné, letos vytvořil akademický malíř Pavel Sivko.

Děti mohou plnit úkoly na Ježíškově cestě

Na Božím Daru se však děti i dospělí mohou s Ježíškem "setkat" na několika místech po celý rok. Mohou se např. vydat na výlet po Ježíškově cestě. Na ní je pro děti připraveno mnoho úkolů, jejichž splnění si zapisují do kartičky, kterou si před výletem vyzvednou v Infocentru Boží Dar. Mohou si také vybrat, zda zvolí kratší trasu (5,6 km), či delší (12,9 km). Když po jejím absolvování odevzdají vyplněné kartičky opět v Infocentru, dostanou malý dárek.

Po tomto úspěšném projektu, má v Božím Daru vzniknout jeho pokračování, tentokrát s názvem Ježíškův svět. Projekt chce realizovat, stejně jako v prvním případě, českobudějovická agentura Agency Je5 společně s božídarskou radnicí. Ježíškův svět má být v podstatě zázemím, kde se mohou děti věnovat interaktivním hrám, řekl ČTK božídarský starosta Jan Horník.

Podle Horníka si Ježíškovu cestu, od otevření v roce 2007, našlo už desetitisíce dětí i dospělých. "Pro Ježíškův svět chceme využít prostory bývalé truhlárny v centru města. Stejně jako v případě cesty bychom rádi i na svět získali dotaci z Evropské unie," poznamenal Horník.

V Ježíškově světě by měly být k dispozici rovněž 3D projekce. Vyloučeno není ani to, že prostor dostane Ježíškovo muzeum a dílnu. "Po otevření Ježíškova světa zájem o návštěvu Božího Daru určitě dále poroste," dodal Horník.

Reklama

Související témata:

Související články

České ženy pečou vánočku už sedm století

Jen stěží bychom hledali Čecha, Moravana či Slezana, který by neznal slova už zlidovělé písně Vánoce přicházejí, kde se mimo jiné praví: naše teta peče léta na...

Výběr článků

Načítám