Hlavní obsah

Ve Washingtonu proběhly české vánoční trhy

Ambasáda České republiky uspořádala v hlavním městě Spojených států amerických 5. prosince tradiční české vánoční trhy, kde byly k vidění české ručně foukané i malované vánoční ozdoby. Trhu se zúčastnilo přes tisíc návštěvníků, a to nejen našich rodáků trvale žijících v Americe 20 i více let, ale také řada občanů USA.

Foto: Glassor

Pavlína Gandalovičová, manželka našeho velvyslance v USA, si vybrala bleděmodré vánoční ozdoby, které má nejraději.

Článek

I tentokrát sklidily obrobský úspěch zejména české skleněné ozdoby, jež zdobí stromeček například rodiny exprezidenta Bushe.

„V USA je podnikání mimořádně tvrdé. Ale nám se krok za krokem daří. Hlavně proto, že Američané milují Vánoce a my jim ukazujeme, jak krásné mohou být. A to pomocí našich tradičních českých vánočních ozdob. Vyrábíme je v severních Čechách, kde má toto řemeslo staletou tradici,“ upozorňuje Kateřina Tichá, jednatelka společnosti Glassor.

Ruční práce při výrobě ozdob je totiž nenahraditelná. Vše je o dřině, pečlivosti a trpělivosti. To kouzlo začíná už ve sklárně, pak přijde barvení a zdobení, velice opatrná logistika a až na úplném konci je šťastná rodina u stromečku.

Další obdobná prodejní výstava se bude konat 13. prosince 2015 na konzulátu České republiky v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám