Hlavní obsah

Tablety a telefony zmizely za pár minut. Obrovské slevy na černý pátek zlákaly i Čechy

Klidně i několik tisíc korun mohli lidé ušetřit během tzv. černého pátku (Black Friday). Před Vánocemi zlevnily internetové i kamenné prodejny stovky až tisíce produktů. Na vyprodání těch nejžádanějších, stačily doslova minuty. Velký zájem byl o počítačové tablety, chytré telefony a v neposlední řadě také o televizní konzole.

Čeští prodejci lákali během černého pátku na slevyVideo: Novinky

 
Článek

„Velký zájem vzbudily zejména telefony a tablety. Obrovský zájem ze strany zákazníků potvrzuje také skutečnost, že hodnota objednávek uskutečněných do druhé hodiny odpolední je již větší, než za celý Black Friday minulého roku,“ uvedl obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský.

Podle něj se některé produkty vyprodaly v řádu několika málo minut. „Slevy však spouštíme postupně, takže řada zajímavých nabídek na zákazníky ještě čeká. Některé z nich budou navíc dostupné i během víkendu,“ doplnil Pilský.

Postupně jsou slevy v průběhu jednotlivých dní spouštěny také v internetovém obchodě Alza, kde akce běží již od úterý. „V letošním roce bude akce Black Friday u Alzy svým rozsahem historicky největší. Zákazníkům bude k dispozici 44 000 kusů položek se slevou v celkové hodnotě několika desítek miliónů korun," uvedla již dříve Šárka Jakoubková z Alza.cz.

Zlevněné televizní konzole

Hitem byla v Alze televizní konzole Sony PlayStation 4. Několik stovek kusů vykoupili zákazníci hned během prvního dne.

V Datartu byl ze zlevněného zboží největší zájem o sušičku Beko, Playstation 4, notebooky a Full HD chytré televize. "Nejrychleji se vyprodala právě Playstation 4," dodala mluvčí Iva Pavlousková. Také podle Václava Koukolíčka z řetězce Tesco byla největší poptávka jednoznačně po elektronice.

E-shopu Kasa.cz stouply v pátek prodeje o desítky procent oproti běžnému listopadovému dni. "Podobný zájem očekáváme až do neděle, kdy u nás černý pátek končí. Ukazuje se, že tuzemští zákazníci si už na černý pátek zvykli a počítají s ním při nákupu dárků na Vanoce," uvedla Andrea Čižmářová z Kasa.cz.

Obchody s elektronikou Okay zaznamenaly velký nárůst návštěvnosti. "Zákazníci mají největší zájem právě o spotřebiče, které mohou sloužit jako vánoční dárky. Největší poptávka je jak po malém bílém elektru a mobilních telefonech, tak i po televizích a počítačích," uvedl mluvčí Ondřej Pešák z prodejen Okay.

V zahraničí se lidé i poprali

Nákupní svátek Black Friday je v USA synonymem rekordních slev a startem vánoční nákupní horečky. Probíhá vždy v pátek po Dni díkuvzdání a obchody otevírají vždy velmi brzo, některé již hned o půlnoci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci se poprali v nákupním centru v LouisvilleVideo: weaknd, Newsflare.com

Ani pozdní hodina ale lidi od slev neodradila. Důkazem je třeba video z Louisville v Kentucky, kde i o půlnoci čekalo hodně lidí, a došlo tam dokonce ke rvačce. „Začalo to kvůli tomu, že někdo si chtěl něco koupit a jiný zákazník k tomu měl nevhodný komentář,“ uvedl autor videa, že někdy stačí opravdu málo. [celá zpráva]

Zcela spokojení nebyli ani všichni zákazníci v Česku. Na sociálních sítích si stěžovali na výši deklarovaných slev, kdy zejména uváděná (přeškrtnutá) původní cena zboží byla prý prodejci nadhodnocena, aby sleva vypadala vyšší.

„Přišel jsem se podívat na slevy, ale skoro žádné jsem nenašel. Já ty ceny znám průběžně a dokonce bych řekl, že před Vánocemi jdou ty ceny ještě nahoru,“ uvedl v pátek pro Novinky.cz jeden ze zákazníků kamenného obchodu v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám