Hlavní obsah

Pohádkové Vánoce v televizi Stream.cz

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová televize Stream.cz spustí 15. prosince adventní kalendář plný pohádek. Jednotlivá okénka, která se budou den po dni odemykat, budou ukrývat nové díly Kulaté pohádky, kreslené série Krasty a moucha nebo Pata a Mata. Na duo legendárních nešiků přitom Stream.cz získal exkluzivní práva pro online vysílání.

Foto: Stream.cz

Postavičky z pohádky Až po uši v mechu

Článek

Poslední políčko kalendáře s číslicí 24 bude obsahovat nový animovaný film Až po uši v mechu.

„Až po uši v mechu vypráví příběh dvou lesních trnků, kteří jsou tak malí, že bydlí ve vykotlaném pařezu. Bertík se v mechovišti stará o zvláštní cinkavé houby – noční lampy, které každý den zhasíná a rozsvěcí. Josefka, jeho mladší sestra, šije klobouky parádivým muchomůrkám a dohlíží na to, aby byly spokojené, což ovšem není vůbec jednoduchá práce. Muchomůrky jsou totiž velice upovídané a hašteřivé, a protože jako všechny houby mají jen jednu nohu, na které nikam nedojdou, nemohou jedna druhou už chvílemi vystát,” prozradila Eva Albrechtová ze společnosti Seznam.

Loutky a digitální animace

„Pětadvacetiminutový krátkometrážní snímek absolventů pražské VŠUP Filipa Pošivače a Báry Valecké navazuje na díla Jiřího Trnky či Břetislava Pojara a využívá loutkovou animaci. Tu kombinuje s digitálními triky (atmosféry, dojmu vzduchu, dokreslení světelných efektů) i dalšími typy animací (kreslená, plošková) a vytváří tak neotřelou vizuální složku, která pomocí hudby a ruchů podněcuje rozvoj dětské fantazie,” dodala Albrechtová.

„Pohádka Až po uši v mechu dýchá burtonovskou atmosférou, kterou kombinuje s velmi precizní animací, jež na českém trhu stěží najde konkurenci. Příjemná je také hravá hlasová poloha Anny Polívkové. Věřím proto, že bude pro malé i velké diváky výjimečným pohádkovým zážitkem,“ řekl šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

Film Až po uši v mechu vznikl v produkci společnosti Nutprodukce, jež stojí za oceňovanou minisérií Hořící keř a úspěchy sklízí i s animovanými filmy.

„Ke spolupráci s internetovou televizí Stream.cz nás vedlo několik důvodů: chtěli jsme představit animovanou pohádku jinde než v kině nebo v klasické televizi a využít nový distribuční kanál, který zasáhne jiný typ a zejména jiný počet diváků než běžná distribuce. Je to pro nás první spolupráce tohoto typu, na kterou, doufáme, navážeme například krátkometrážním seriálem, který s tvůrci plánujeme,“ řekla producentka Pavla Janoušková Kubečková ze společnosti Nutprodukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám