Hlavní obsah

V Praze vyrostl netradiční vánoční strom postavený z herních kostek

Novinky, mak, km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vánoce se blíží a po celé republice se to hemží vánoční výzdobou a také vánočními stromky. V jednom z pražských obchodních center vyrostl největší vánoční strom v Evropě, a to ne jen tak ledajaký. Pětimetrový kolos je totiž vytvořen z kostek stavebnic Lego. Na ozdobení stromu se podíleli také rodiče s dětmi.

V Praze vyrostl vánoční strom postavený z herních kostek Video: Novinky

 
Článek

Netradiční vánoční strom měří 5,2 metru a je vytvořen přibližně z 200 000 kostek. Hmotnost stromu přesahuje jednu tunu. Samotní návštěvníci se také podíleli na jeho výzdobě, a to celkem 528 dekoracemi. Během slavnostního zdobení a představení vánočního stromu si rodiny s dětmi mohly užít spoustu zábavy a doprovodného programu.

„Speciálně vyškolený člověk stavěl stromek více než měsíc. Není postavený jen z kostiček, ale kvůli bezpečnosti je uvnitř kovová konstrukce, na kterou kostičky navazují. Váží přes jednu tunu,“ řekl marketingový manažer Lega pro Českou republiku Petr Břoušek.

„Chtěli jsme dát rodinám s dětmi možnost, jak si hrát a jak trávit společně volný čas. Probudit v dětech kreativitu,“ doplnil.

Děti si mohly vyzkoušet spoustu tvořivých a zábavných aktivit a nechyběly ani kreativní dílny. Slavnostního rozsvícení netradičního vánočního stromu se zúčastnily desítky rodin s dětmi, nechyběl například ani reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal, který dorazil s celou rodinou.

„Letošní Vánoce v tomto duchu se nám velice líbí. Se ženou i dětmi si rodinné stavění moc užíváme, jen Sebastian se Sandrou se chvílemi dohadují, čí ozdoba je hezčí a originálnější. Na přání dětí nebudou letos tyto originální vánoční ozdoby chybět ani na našem stromečku,“ směje se Martin Koukal.

Vánoční strom z herních kostiček bude možné obdivovat až do 6. ledna.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak dětem zpříjemnit Vánoce v nemocnici

Již čtvrtým rokem se postupně mění dětská poliklinika Fakultní nemocnice v Praze Motole. Pod štětcem výtvarníka Libora Škrlíka vznikají originální...

Jak rozzářit oči dětem z dětských domovů

Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči u vánočního stromečku. Není nic příjemnějšího, než pocit, že jsme někomu udělali radost. To všechno se může...

Ve světě už vládne vánoční atmosféra

Vánoční výzdoba už začíná zářit nejen u nás, ale i ve světě. Svátečně už je vyzdobena Paříž, Londýn, nebo americký Nashville. Vánoce se blíží a velkorysé...

Výběr článků

Načítám