Hlavní obsah

Rožnovský skanzen chystá vánoční cyklus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm připravuje vánoční programový cyklus. Letos po několika letech zařadí do programu Štěpánskou koledu. Skanzen patří k nejnavštěvovanějším místům ve Zlínském kraji, právě vánoční a velikonoční programy tradičně lákají nejvíce turistů.

Foto: archiv Valašského muzea v přírodě

Rožnovský skanzen patří k oblíbeným turistickým cílům i v zimě.

Článek

„Na vánoční jarmark chodí podle počasí osm až deset tisíc návštěvníků. Loni byla návštěvnost v prosinci pěkná," uvedla mluvčí muzea Petra Valíčková. Letošní návštěvnost se podle jejích slov vyvíjí dobře, mohla by být o něco vyšší než loni, kdy do skanzenu zavítalo přes 243 000 lidí. „Dobré bylo hlavně první pololetí, návštěvnosti přálo také krásné babí léto," podotkla Valíčková.

Vánoční cyklus zahájí 5. prosince Mikulášský podvečer v areálu Valašské dědiny. Lidé uvidí předvánoční lidové zvyky i přípravu na Vánoce. „V Mikulášské družině v letošním roce budou i postavy, které nejsou při obchůzkách obvyklé, například kobyla s vojákem, žid, smrtka," podotkla mluvčí. Mikulášská nadílka bude tradiční valašská.

Foto: archiv Valašského muzea v přírodě

Tradiční vánoční atmosféra ve Valašském muzeu v přírodě

Vánoční jarmark nabídne 13. prosince dárky z dílen lidových výrobců, nebude chybět koledování, obchůzky čertů, draní peří a ochutnávka vánočních pokrmů. Během předvánočního víkendu bude v areálu Dřevěného městečka k vidění živý betlém. Na Štěpána pak zazní koledy v kostele svaté Anny.

Skanzen bude pro návštěvníky od 3. listopadu do 4. prosince zavřený. „Bude se dělat údržba a připravovat vánoční cyklus," vysvětlila Valíčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám