Hlavní obsah

Karel Gott miluje ladovské Vánoce

Novinky, David Zápal
Praha

Na Vánoce se nejúspěšnějšího československého zpěváka všech dob ptají novináři každý rok. „Nevím, co o nich mám pořád médiím říkat. Jestli budu někde na horách nebo doma? Že budeme mít jako vždy kapra? O ničem jiném podle mě Vánoce nejsou. Samozřejmě je strávím s rodinou doma a s dárky. Do Karibiku v žádném případě nepojedeme,“ řekl Novinkám Karel Gott (72).

Foto: ČTK

Karel Gott se s ženou a dcerkami už se těší na nefalšované české ladovské Vánoce.

Článek

„Jsem výhradně pro české Vánoce. Úplně ty klasické pohádkové, ladovské,“ vysvětluje „božský Karel“ s tím, že u něj doma o svátcích hrají typické české koledy. „Rockové nebo jazzové předělávky koled, to není naše parketa,“ uvedl. Také by jednoznačně hlasoval pro Ježíška, Santa Claus do našich končin podle něj nepatří.

Pokud by někdo čekal, že své blízké obdarovává vlastnoručně vyrobenými dárky, úplně by se nemýlil, ale... „Neřadím se k příliš manuálně zručným. Umím jen trochu malovat, takže čas od času někoho obdaruji obrazem. Jinak jde o nápad. Musí mě do očí trknout, co by se komu mohlo líbit. Nechám se inspirovat na svých cestách. Přivezu to, ale sám nic nikomu vyřezávat nebudu,“ říká s nadsázkou Gott, který připouští, že dárky sice nakupuje po celý rok, ale do Vánoc skoro žádný nevydrží. „Hned je rozbalím a předám,“ říká.

Coby otec své dvě malé dcerky rozhodně dárky za statisíce nerozmazluje. „Ani by to ve svém věku neocenily. Vždyť se vždy z každé hračky radují jen krátkou chvíli. Po nějakém čase se k ní občas vrátí, to se stává, ale že by ocenily dárky za půl miliónu? To si nemyslím. Některé věci pokládají ve svém věku za samozřejmost a netuší jejich hodnotu,“ uvědomuje si Karel Gott, jenž si otcovství ve svém věku užívá. Dcerky se prý potatily, na dárku nejvíce ocení dobrý nápad.

Foto: Profimedia.cz

Karel Gott

„To může být dárek za stovku, ale když jde o dobrý fór, je to to nejlepší, co vám někdo může dát. A naopak někdy člověk dává dárky, u kterých cenu obdarovávaný nedocení. Proto je dobré u nich nechávat omylem cenovku. Pak řeknete jen: Jé, pardon, já jsem to zapomněl odlepit!“ končí ve veselém duchu Karel Gott.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám