Hlavní obsah

Bolest jako žádná jiná. Princ William popsal, jak se cítil po smrti své matky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vévoda z Cambridge, britský princ William, se v rozhovoru pro BBC svěřil, jak se cítil po smrti své matky, princezny Diany, a jak se s její ztrátou vyrovnával.

Foto: Profimedia.cz

Princ William s matkou v roce 1997. Snímek byl pořízen několik dní před její smrtí.

Článek

Princ v rozhovoru uvedl, že jakkoli jsou Britové známí pro svůj odměřený a škrobený postoj k mnoha věcem, především v těžkých časech, i tak je třeba, aby se lidé nebáli a naučili se mluvit o svých emocích a pocitech, protože „lidé nejsou roboti”.

V návaznosti na to se pak rozpovídal i o tom, jak pro něj bylo těžké vyrovnat se se smrtí své matky, která zemřela při autonehodě v roce 1997. Tehdy mu bylo 15 let.

„Hodně jsem o tom přemýšlel, jak se cítím. Pokud se stanete pozůstalým, zejména pak v mladém věku, je to bolest jako žádná jiná.”

„V těch několika povoláních, která jsem později dělal, jsem pak cítil určitou osobní rezonanci s lidmi a rodinami, kterých se to týkalo,” navázal na svou práci coby pilota letecké ambulance. Dle jeho slov byla tato práce velmi náročná, a to i vzhledem k poměrně jednostranným pocitům.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední let prince Williama u letecké záchranné služby

„Tento svět byl velmi otevřený, s velmi syrovými a emočními stavy na každodenní bázi. Setkáváte se s rodinami, které zrovna dostaly ty nejhorší zprávy. Cítil jsem, jak ve mně tyto emoce rostou, a že by si mohly brzy vybrat svou daň. Musel jsem o tom mluvit,” naznačil situaci, kdy se i on potýkal s problémy.

Princ William a jeho bratr, princ Harry, už dříve promluvili o tom, jak je smrt jejich matky zasáhla. I kvůli tomu, čím si oba prošli, spustili společně kampaň s názvem Heads Together, která měla za cíl podpořit lidi, aby se nebáli mluvit otevřeně o svých problémech.

Reklama

Výběr článků

Načítám