Hlavní obsah

Pivem k lepšímu životu. Pchjongjang hostí svůj první festival zlatavého moku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

V severokorejském hlavním městě začal v pátek historicky první pivní festival, který v souladu s dogmatem vůdce Kim Čong-Unem slibuje zlepšení životní úrovně a budování „vysoce civilizovaného národa“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V KLDR se koná první pivní festivalVideo: Reuters

 
Článek

Na festivalu se točí pivo Taedonggang, jedno z nejpopulárnějších v zemi. Akce, která potrvá do první poloviny září, se koná na lodi, kotvící v okolí řeky Tedong, která protéká centrem Pchjongjangu a po které je pivo pojmenované, a v jejím okolí.

Festival nabízející točené pivo, jídlo, hudební vystoupení i hry je otevřen i pro zahraniční turisty, uvedl server deníku Japan Times.

Díky teplotám dosahujícím až ke čtyřiatřiceti stupňům, je mezi místními o akci velký zájem.

„Pití piva během horkých dní, jako je tento, je hodně osvěžující. Pomůže to zbavit únavy po celém dni v práci,“ vyprávěl čtyřiatřicetiletý Song Myong Chol. „A hlavně, Taedonggang je super.“

S produkcí piva Taedonggang se začalo v roce 2002, když Severní Korea odkoupila zaniklý britský pivovar, který rozebrala a převezla do Pchjongjangu. Pivovar nabízí sedm druhů piva, které je k dostání i v severokorejských restauracích v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám