Hlavní obsah

V Hradci Králové létaly polštáře, konala se tam velká bitva

Právo, Zdeněk Seiner

Téměř stovka lidí v sobotu odpoledne doma popadla polštáře a vydala se na Masarykovo náměstí v Hradci Králové. Úderem 16. hodiny na pokyn pořadatelů začala mohutná polštářová bitva.

Polštářová bitvaVideo: Zdeněk Seiner, Právo

 
Článek

Den a hodina konání nebyly vybrány náhodně. V tom samém čase se podobně polštáři bojovalo ve více než sto městech na celé planetě. Akce má i oficiální název: International Pillow Fight Day.

Každoročně přibývá měst, která rozšiřují škálu účastníků, každoročně roste počet lidí, ochotných obětovat důstojnost a polštář.

V minulosti se v Česku konalo už několik polštářových bitev, například v Olomouci, kde přišlo na tři sta lidí. V Hradci Králové se poprvé bojovalo oficiálně, tedy podle regulí International Pillow Fight Day.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Polštářová bitva v Hradci Králové

V Hradci Králové první dvě tři minuty probíhala bitva nesměle, pak ale údery polštáři začaly nabývat na razanci a nad náměstím se nesl řev a jekot bojujících.

Je to fantastický relax. Člověk vypustí agresi a stres. Mělo by se to konat každý týden,“ pochvaloval si Ruda Baťa, který po cudném rozehřívacím kole mydlil polštářem i ženy a dokonce i malé holčičky. Nebyl to důsledek nedostatku gentlemanství, ale především nedostatku mužských partnerů.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

V tom samém čase se podobně polštáři bojovalo ve více než sto městech na celé planetě.

Ovšem babičky, které přišly s vnoučaty, mu rány dokázaly vracet i s úroky a desítky ran schytal od dívek sotva odrostlých školním lavicím. Ty bojovaly s největším zápalem a občas unikaly z prostoru pro polštářníky a pro zpestření praštily i někoho z diváků. „Až začne lítat peří, to bude teprve pr...,“ zavýskla asi patnáctiletá  zrzka.

Polštáře se sice nakonec trhaly, ale v žádném z poškozených nebylo poctivé peří, jen vycpávky z chemických vláken. Po čtvrthodině začali umdlévat i nejudatnější bojovníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám