Hlavní obsah

Řidič srazil na Táborsku dvě děti, sedmiletá holčička na místě zemřela

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Řidič osobního auta značky Renault srazil ve čtvrtek po 13. hodině chlapce a holčičku, kteří vycházeli zpoza autobusu u obce Hlinice mezi Mladou Vožicí a Táborem. Sedmiletá holčička na místě podlehla těžkým zraněním. Devítiletého chlapce museli lékaři přepravit do nemocnice vrtulníkem. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Policisté odtahují vozidlo, se kterým řidič srazil dvě děti.

Článek

„Děti vstoupily do vozovky zpoza autobusu a došlo ke střetu s vozidlem Renault,“ řekl Matzner.

Mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková poznamenala, že holčička při střetu utrpěla těžká mnohačetná poranění a selhaly u ní základní životní funkce.

„Svědci nehody se dle pokynů operátora na lince 155 pokoušeli dívce na místě pomoci. Zdravotníci pak navázali neodkladnou resuscitací. Bohužel zranění dívky byla neslučitelná se životem a zasahující lékař musel nakonec konstatovat její smrt,“ uvedla Kafková.

Zmínila, že chlapec při střetu utrpěl středně závažná poranění v oblasti hlavy, trupu a končetin. „Po ošetření ho letečtí záchranáři transportovali do českobudějovické nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn,“ doplnila Kafková.

Rodině dětí i řidiči poskytuje v současné chvíli pomoc psycholog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám