Hlavní obsah

Australanka v prvním malajsijském letadle ztratila bratra, ve druhém dceru

Novinky, bck

Pravděpodobnost, že se jednoho člověka osobně dotknou dvě havárie letadla, se vyloučit nedá, je ale téměř nulová. Australanka Kaylene Mannová z Brisbane je ovšem výjimkou. Při letošních dvou nehodách malajsijských letadel přišla o bratra, švagrovou, dceru a zetě.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Trosky sestřeleného Boeingu 777

Článek

Na palubě Boeingu 777, sestřeleného ve čtvrtek nad Ukrajinou, cestovala nevlastní dcera Mannové Marie s manželem Albertem. Letem MH17 se vraceli z měsíční dovolené v Evropě. Pokoušeli se změnit letenky, aby se vyhnuli přestupu v Kuala Lumpuru, ale měli smůlu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V březnu, když se ztratil letoun Boeing 777-200, přišla Mannová o svého bratra Rodneyho a a švagrovou Mary. „Můžu jenom doufat, že cokoli se stalo, bylo to rychlé a oni o tom nevěděli,“ uvedla tehdy matka Kaylene Mannové a jejího bratra Rodneyho.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád malajsijského letadla

Nešťastná zpráva zastihla také jednu rodinu z Perthu. Mezi mrtvými je jejich dědeček se třemi vnoučaty ve věku osm, deset a 12 let.

Údajná komunikace o sestřelení malajsijského letadla

Při čtvrteční tragédii letu MH17 zemřelo celkem 298 lidí, nejvíce obětí bylo z Nizozemska. Na palubě bylo také třiačtyřicet Malajsijců včetně patnáctičlenné posádky. Osmadvacet lidí bylo z Austrálie. Letoun byl pravděpodobně sestřelen raketou země-vzduch nad územím východní Ukrajiny, kde vojáci ukrajinské armády bojují s proruskými separatisty. Ti se z útoku navzájem obviňují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám