Hlavní obsah

Boubelky diváci v reality show nechtějí

Právo, Jan Rychetský, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O víkendu z reality show VyVolení na Primě a Big Brother na Nově vypadly dvě dívky - Wendy a Markéta. Obě dívky získaly v soutěži punc jedlíků. K tomu přímo vybízely jejich plnější postavy. Jak se ve skutečnosti vyrovnávají se svou plnoštíhlostí?

Článek

Wendy byla na vyhazov z vily nominována poprvé a naposled. Diváci ji hned vyřadili. S názorem psychologa Jana Cimického, že je nevyzrálá, snaží se zaujmout a vzbudit sympatie, se ztotožňuje. Devatenáctiletá Wendy Zapletalová se v reality show VyVolení dost otrkala, začíná žít v Praze a chce odstartovat hvězdnou kariéru.

Mohla by pro vás účast ve VyVolených znamenat třeba umetenou cestu do vyšších pater showbyznysu?

No to každopádně. Ukázala jsem, jestli mám talent. Chtěla bych být herečkou. Na začátek bych vzala třeba reklamu, ale když mi nabídnou něco jiného, budu ráda.

Studovat herectví byste nechtěla?

Do školy už chodit nechci. Na to jsem líná.

A jste srovnaná s tím, že po vás třeba zanedlouho ani pes neštěkne?

Byla by to škoda. Ale když neštěkne, tak neštěkne. Život půjde dál. Jestli budu muset pokračovat v práci kosmetičky, tak proč ne. Problém mi to nedělá.

Jste splachovací?

Jak na co. Odpustím hodně, ale když se toho navalí moc, jednám. Občas se nechám zbytečně rozhodit.

Třeba když vám někdo stále připomíná, že máte plnější postavu?

To ne. Ze svého zadku si dokážu dělat srandu. Řeknu si, že ho mám velký, ale pak se jdu hned najíst. Samozřejmě že bych byla radši hubenější. Kdybych zase zhubla moc, tak už to nebude Wendy.

Děláte něco proto, abyste byla útlejší?

Na rotopedu jsem seděla dvakrát. Bolely mě nohy. Pak už jsem na něj nevlezla. Cvičení na břicho mě nebaví už vůbec. Vlastně pro to nedělám skoro nic. Nicméně když budu chtít, zhubnu rychle. Mám to vyzkoušené. Ve Vile byl stres, a když jsem stresovaná, musím se pro uklidnění nacpat a zajíst to čokoládou. Když jsem v pohodě, nejím.

Většina lidí to má naopak, ve stresu hubnout.

Tak jsem výjimka.

Výjimka, co si dá k snídani svíčkovou s pěti knedlíky?

Ale to bylo ve tři čtvrtě na jedenáct a po mejdanu. Jinak jsem si dělala vajíčka s houbama a cibulkou. Vždyť jsem tam zhubla pět kilo. Až tak moc jsem tedy nejedla.

Ale s jídlem jste moc nešetřila. Často skončilo v koši. Pročpak?

Navařila jsem si vždy velkou porci a pak ji nedojedla. A nebudu to tam sušit dva dny. Někteří si zbytky schovali pod síťku, že to sní později, ale pak to stejně vyhodili. Já to udělala hned.

Opravdu vám živobytí dotuje z větší části otec?

Je pravda, že když jsem potřebovala, tak mi táta vypomohl. Ale já si zas moc často neříkala. A když teď potřeboval on, tak jsem mu to zase já oplatila.

Jako kosmetička jste pracovala v Mariánských Lázních. Měla jste dobrý plat?

Naposledy jsem dělala v hodně dobrém rakouském hotelu, takže ano. Mě ale nebaví ani Mariánky, ani Cheb. Jsou to malá a nudná města. Koupíte si nový svetr a už o tom vědí všechny sousedky.

Vy nejste drbna?

Někteří to o mně tvrdili. Vzniklo to, když jsem se šla podívat, jak byl Saša s Monikou v sauně. Pak jsem si z toho občas dělala srandu, ale klasická drbna nejsem. Kelišovou jsem dělala z legrace.

Jste spíše romantický nebo realistický typ?

Oba v jednom.

Panenství si tedy šetříte pro svého prince na bílém koni. Jak by měl vypadat?

Nejde o zjev. Prostě až se zamiluju, bude to ten pravý. A když do nikoho zamilovaná nejsem, tak s ním spát nechci. To je můj názor.

Už jste byla zamilovaná?

Ano, byla jsem už jednou zamilovaná. V patnácti. Byl panic, já panna. Tenkrát jsem si to ale sama pokazila. Ovšem dál už to raději nebudeme rozebírat.

Markéta z BB sní, že bude hubená

Do domu Velkého bratra vstoupila Markéta Zapletalíková jako první. Vydržela tam sedmdesát dní. Dvaadvacetiletá Markéta vystudovala obchodní akademii, je prostřední ze tří sester a pochází z Jáchymova. Teď se chce naplno vrhnout do víru hříšného města pražského.

Hned po vyloučení jste poseděla s Jardou, který vypadl dříve. Zapíjeli jste žal?

Jenom krapínek. Moc nepiju. Než jsem šla do soutěže, nepila jsem vůbec.

Takže vás v show zkazili?

Přesně tak. Udělali ze mě jedlíka, a ještě mě svedli k pití. Alkohol už mi není cizí.

Ani flirtování vám není cizí. Ke konci jste se sblížila s Filipem.

Dělala jsem mu nehtíky a řízky. Jeho rozchod s Lenou nás trochu spároval. Je to fakt hezký kluk, takový katalogový typ. Ale opravdu ne můj typ.

Jaký je váš typ?

Starší, snědý muž.

Čtyřicetiletý Španěl?

Tak nějak.

Ten by vás možná dokázal i finančně zabezpečit. Nemluví z vás trochu vypočítavost?

Spíš si myslím, že starší muži vědí, co chtějí. Navíc bych ráda vážnější vztah a mladí kluci na to moc nejsou.

Nebyla jste v soutěži až moc pasivní?

Dokonce tam někdo řekl, že jsem jako kus nábytku v obýváku. Naštvalo mě to. Pak jsem se snažila být aktivní, ale ještě později jsem si uvědomila, že to nepůjde, protože jsem, jaká jsem.

Dost jste brečela. To jste i v běžném životě takový uplakánek?

Jsem hodně citlivá. A až tak moc jsem nebrečela.

Máte ale mindráky ze své postavy?

Mám z toho velké komplexy.

Proč s tím něco neděláte?

Ale dělám. V běžném životě mám na jídelníčku ovoce, zeleninu, tmavé pečivo, rýži a všechny zdravé věci. Chodím i ráda do posilovny.

Jak často?

Skoro každý den. Mám tam kamarády. Kolikrát jsem byla ze cvičení úplně hotová, nemohla dál a kluci mě povzbuzovali, ať makám. Nakonec to bylo příjemné.

Proč jste tedy v show tak lenošila a přibírala?

Nějak jsem to nezvládla. Když jsem tam šla, představovala jsem si, že budu zdravě jíst, denně plavat a posilovat. Zpočátku jsem se snažila jíst zeleninku, ale když vidíte v lednici tři dorty, tak si nedejte. Chutnalo mi. Nicméně sním o tom, že budu hubená.

Proto byste si nechala udělat i liposukci?

Kdybych vyhrála, tak bych do toho šla. Zákrok totiž podle rozsahu stojí od dvaceti do sta tisíc korun.

Využijete v tomto směru alespoň poukázku na zájezd za sto tisíc korun?

Chtěla bych jet na měsíc do lázní a tam si dát pořádně do těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám