Hlavní obsah

Silný déšť zasáhne východní Čechy a severní Moravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Některé oblasti v krajích Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Olomouckém zasáhne v noci vydatný déšť. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) s vysokým stupněm nebezpečí platí do úterních 09:00. Déšť nebo přeháňky se ale budou v noci vyskytovat na většině území ČR, uvedli meteorologové.

Foto: Jana Pechová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Déšť bude zejména ve východních Čechách, na severní Moravě a zejména na návětří Jeseníků, Kralického Sněžníku a Orlických hor místy trvalý a vydatný," varuje ČHMÚ.

Na tomto území spadlo za posledních šest hodin většinou deset až 35 milimetrů srážek. Do úterního dopoledne spadne podle meteorologů dalších 20 až 50 milimetrů. Během úterního odpoledne budou srážky postupně slábnout.

Výstraha platí v Moravskoslezském kraji pro okres Bruntál, v Olomouckém kraji pro okresy Jeseník a Šumperk, v Pardubickém kraji pro okres Ústí nad Orlicí a v Královéhradeckém kraji pro okresy Rychnov nad Kněžnou a Náchod.

Při silném dešti, který bude zvedat hladiny zejména menších toků, může dojít místy k dosažení stupňů povodňové aktivity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám