Hlavní obsah

Segway jde na trh s motokárou, lidé už na ni přispěli přes milión dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Segway, známá svým stejnojmenným elektrickým dopravním prostředkem, který ke svému pohybu využívá dynamickou stabilizaci, přichází s novinkou. Na crowdfundingovém serveru Indiegogo představila elektrickou motokáru, na kterou se jí dosud podařilo vybrat již více než milión dolarů (přes 22 miliónů korun).

Foto: Indiegogo

Motokára Ninebot Electric Gokart.

Článek

Nová chlouba společnosti se nazývá Ninebot Electric Gokart a skládá se ze dvou částí. Zatímco přední díl Ninebot Gokart Kit je úplnou novinkou, zadní Ninebot by Segway miniPRO je už nějakou dobu v prodeji a lze využít i samostatně jako malé elektrické vozítko.

Motokára je určená pro lidi s výškou 130 až 190 centimetrů a její nosnost činí 100 kilogramů. A protože má být vhodná jak pro děti, tak pro dospělé, disponuje hned třemi rychlostními režimy. S režimem Novice dosáhnete maximální rychlosti 8 km/h, s režimem Standard 18 km/h a s režimem Sport až 24 km/h.

Foto: Indiegogo

Motokára se skládá ze dvou dílů.

Od těchto režimů se však pochopitelně odvíjí výdrž baterie. S tím nejpomalejším byste podle výrobce měli být schopni ujet zhruba 20 kilometrů. Doba nabíjení baterie by se měla pohybovat okolo 3,5 hodin.

Ninebot Electric Gokart se dokonce chlubí mechanickou ruční brzdou zadních kol, která neslouží pouze k zastoupení těch klasických, ale také k driftování, díky kterému má být jízda na motokáře mnohem zábavnější.

Cena motokáry činí v kampani 1149 dolarů (asi 25 600 korun). Pokud již ale vlastníte vozítko miniPRO (v kampani za 469 dolarů, tedy cca 10 500 korun), stačí vám dokoupit si pouze Gokart Kit za 669 dolarů (necelých 15 tisíc korun).

Crowndfundingová kampaň byla stanovena na 20 tisíc dolarů (asi 440 tisíc korun), tato částka již ale byla několikanásobně překročena. Dosud lidé na motokáru přispěli přes milión dolarů (více než 22 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám