Hlavní obsah

Jak se zbavit stresu? V Los Angeles vrhají sekerou

V kalifornském Los Angeles získává na popularitě házení sekerou na terč. Tento druh aktivity nabízí tamní středisko LAAX, kam si lidé chodí vylít vztek, nebo tam zavítají při příležitosti různých oslav či firemních akcí. Tamní vedoucí provozu Carly Chalomová tvrdí, že nevšední aktivita lidi alespoň na chvíli donutí odložit z rukou jejich telefony.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrhání sekerou láká i ženyVideo: Reuters

 
Článek

„Návštěvníci jsou vždy ze začátku trochu nervózní, po několika málo hodech si ale osvojí techniku a uvědomí si, že to není silový sport,“ vysvětluje Chalomová.

Aktivita je prý navíc vhodná úplně pro každého. „Člověk nemusí být vysoký nebo malý. Je úplně jedno, jak vypadáte, zkrátka si vezmete sekeru a házíte s ní na terč,“ dodává.

„Lidé navíc alespoň na chvíli odloží z rukou své mobilní telefony. Kromě toho je pak tato aktivita vhodná k uvolnění napětí. Doba je dnes taková, že spousta věcí lidi stresuje,“ tvrdí.

Důvody, proč lidé středisko navštěvují, jsou podle Chalomové různé. „Často jde o firemní akce či oslavy narozenin. Naposled jsme tu měli oslavu rozvodu. Přišla sem skupina žen, která namísto naříkání oslavovala,“ říká vedoucí provozu.

Asi není překvapením, že nejčastěji se návštěvníci LAAX ptají, zda mohou na terč umístit podobiznu vybrané osoby. „Vždy zdvořile odpovídám, že ne,“ směje se Chalomová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám