Hlavní obsah

Ruský kuchař vytváří pizzy s portréty fotbalistů ze světového šampionátu

Stačil originální nápad a restaurace v ruském Petrohradu nemá o zákazníky nouzi. Tamní kuchař Valery Maksimčik totiž vytváří během mistrovství světa ve fotbale, které Rusko letos hostí, pizzy s portréty fotbalových hvězd. Máte-li chuť, bez obav se tam můžete zakousnout třeba do Cristiana Ronalda či Luise Suáreze, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Petrohradská pizzerie HopHead Tap Room rozhodně ví, jak nalákat zákazníky. Výroba každé pizzy s podobiznou fotbalového hráče, která vyžaduje pečlivé vyřezávání, trvá dvě hodiny.

Podle Maksimčika se nejprve upeče těsto, poté se na něj položí sýr, který se na něm zlehka rozpustí.

„Pizzy s portréty fotbalistů jsme začali vytvářet v souvislosti se světovým šampionátem. Prostřednictvím této metody podporujeme fotbal a sport obecně,“ svěřil se BBC Maksimčik.

Kuchař už stihl připravit například pizzy s podobiznou Cristiana Ronalda, Luise Suáreze či trenéra ruského týmu Stanislava Cherchesova.

Maksimčik dokonce prohlásil, že pokud Rusové mistrovství světa vyhrají, připraví pizzy s portréty všech členů národního týmu. Fotbalisté mu však práci ušetřili, neboť v sobotu vypadli na penalty proti Chorvatsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám